Drámai finálé

Flemington búcsúzik. Véget ért a Melbourne Cup Carnival.

  

Szombaton (amikor a zárónap versenyeit épp futották), még visszapillantottunk az elmúlt keddi történésekre, de amikor Önök azokat a sorokat olvasták, már véget ért a 2017-es kiadás.
 
Nem is akárhogy, hiszen a sprinterek vetélkedésében, az 1200 méteres Darley Classicban Redzel (Snitzel) bizonyította, hogy egészen biztosan ő Ausztrália legjobb sprintere. Nem mellesleg a leggazdagabb is, hiszen az Everest majd 6 milliócskája nagyban hozzájárult, hogy immár 8 milliós életnyeremény szerepel a neve mellett. 
 
"Nem akartam már futtatni, de olyan nagy felhajtás volt körülötte az Everest után, hogy belementem a játékba. Nehéz dolgom persze nem volt, mert nagyon könnyen készíthető. Mindent megtesz amit csak kérünk tőle. Nem megyünk vele a tengerentúlra. Komoly pénzeket keres hazai futásokkal, így biztosan nem szeljük át vele az óceánt. A tulajdonosok kérésre a legfőbb célpont számára a 2018. évi Everest". - mondta ez egyik trénere, Paul Snowden
 
A futam kellemes meglepetése az örökifjú Terravista második helyezése. 
 
 
 
Redzel veretlenségi sorozata immár hat futam óta tart. 
 
 
A tavaszi karnevál utolsó Gr1-e partiját Darren Weir  könyvelheti el sikerként, mivel a korábbi japán versenyzője, Tosen Stardom  (Deep Impact) egészen imponáló végjáték után gyűjtötte be az Emirates Stakes első díját. Nem csoda, hogy a mester el volt ragadtatva. 
 
„Nagyszerűen sikerült felkészíteni erre a két G1-es futamra. (Október 14-én a Toorak Handicap-ben is győzött. – a szerk.)  Ez az igazi Tosen Stardom, igazán különleges” – áradozott Weir. 
 
Sajnos a futamot beárnyékolta a másodfavorit, Gingernuts súlyos sérülése, akit pillanatokkal a start előtt hosszú percekig ápoltak a startgépnél. Meg nem erősített hírek szerint már a gépben - más források szerint az egyik barriernél -  ütötte meg magát. A Melbourne-i Egyetem Állatorvosi Klinikájába szállították és ott kezelik tovább. A legújabb hírek szerint CT-vizsgálat után derülhet ki a sérülés mivolta. A drámát fokozta, hogy verseny közben pedig a ló egyik tulajdonosát kellett ellátni a tribünön, de a friss hírek szerint mindketten jobban vannak.

A nyerő számára az áprilisi Queen Elizabeth Stakes következhet. 
 
Flemington és ezzel a tavaszi ausztrál lóversenyszezon búcsúzik, hiszen kiemelkedő nagyversenyt már nem futnak a 2017-es esztendőben. Most a megszokott menetrendnek megfelelően az ázsiai versenyek kerülnek előtérbe, így holnap máris egy japán csúcsfutamtól olvashatnak itt, a Racing Portalon.
 
Mindkét kép: Darryl Sherer 
 
Facebook