Demuro verhetetlen

Többször írtunk róla, így hűséges követőink előtt ismert tény, hogy II. Erzsébet 1975-ös látogatásának tiszteletére a Japan Racing Club 1976-ban létrehozott egy Gr1-es futamot, amely kizárólag a 3 éves és idősebb kancák számára áll nyitva.

 
 

Nem nehéz kiszámolni, hogy az idén már 42. kiadását érte meg a 2200 méteres Queen Elizabeth II Cup, amely startját gyönyörű, 17 fős mezőny és a kiotói lelátókra zsúfolódó 51,848 néző várta. 
 
A felkelő nap országában nem szokatlan, hogy már a jártató körül sem lehetett egy gombostűt sem leejteni. Az élő közvetítésben is feltűnt, hogy az alig pár napja, a téli szezonra ideiglenes zsokélicenszet kapó Ryan Moore micsoda népszerűségnek örvend ott is, hiszen az immár évek óta ott élő CP Lemaire mellett, csak az ő rajongói helyeztek molinót a korlátra. Európai idomítás nem volt a mezőnyben, de ahogy már kiderült európai zsokéknak azért szoríthattunk. Christophe-Patrice kuporgott a favorit Vivlos nyergében, de ez a verseny se nem róla, sem pedig a Ryan/Rouge Buck párosáról szólt, ők ugyanis mindketten a középmezőny (előtt) végeztek. 
 
A fotózásra mégis egy európai zsoké vonulhatott, ugyanis Mirco Demuro parádésan lovagolva imponáló győzelmet aratott Mozu Katchan-nal. Harbinger lánya igazán remek szezont tudhat maga mögött, hiszen 200-zal hosszabbra nyáron második volt Frankel lánya, Soul Stirring mögött az Oaks-ban. Ebből rögtön ki is találhatták, hogy egy hároméves orozta el a győzelmet az előzetesen jobban favorizált, idősebb kancák elől, pedig a 17 aspiránsból mindösszesen hárman képviselték a derbyévjáratot.
 
Trénere boldogsága leírhatatlan, hiszen Ippo Sameshima mester pályafutása első Gr1-es, összességében 24. Grade sikerét könyvelhette el.
 
 
 
 
Nála is boldogabb azonban Mirco Demuro, aki 2016 után (akkor Queens Ring-gel) ismét megnyerte ezt a versenyt.
 
Nagyon boldog vagyok, hogy ebben az évben ismét nyerni tudtam. Mozu Katchan egy őszinte és tehetséges kanca, és sajnálatos, hogy utoljára elvesztette a patkóját a Shuka Sho-ban, szóval örülök, hogy bizonyítani tudtuk micsoda képesség lakozik benne. Jó volt a sorsolásunk is, és minden rendben ment a verseny folyamán.”
 
Az olasz fiú szavaival Japántól kis időre búcsút veszünk, de hamarosan következik az Ő álomfutamuk, a Japan Cup.
 
Kép: Twitter
 
Facebook