37. Japan Cup

Igazi izgalmas csatát hozott a 2017-es Japan Cup.

 
 
Hugh Bowman újabb világsikere. Fotó: Newburgh Gazette 

Ázsia egyik, ha nem a legnagyobb versenye a Japan Cup, ahol a 2400 méteres távon találkoznak a legjobb háromévesek a legnagyobb idősebb klasszisokkal. A verseny fontosságát és presztízsét jól példázza, hogy a 108.522 fős kilátogató nézőközönség majd 72 milliárd forintot hozott össze a fogadásokkal. Ezen összegből több mint 50 milliárd csak a főfutam bevétele.

A verseny a címvédő Kitasan Black vezetésével indult. A sötétpej telivér tavaly ezzel a taktikával ellopta a versenyt, és ezúttal is ellépett a mezőnytől a célegyenesben, csakhogy ketten üldözőbe vették, név szerint Cheval Grand és Rey de Oro. A trióból végül Cheval Grand volt a legerősebb, aki egy lóhossz előnnyel galoppozott be a célba Hugh Bowman-nel a hátán. Az utolsó pillanatokban Rey de Oro is előzött, így a derbynyerő a második-, a címvédő pedig harmadik helyen végzett.
 
 
 


 
Heart's Cry ötéves fia ezzel a tavaly itt megszerzett bronzt aranyra cserélte, és karrierje első Gr1-győzelmének örülhetett.

"Jó formát mutatott és jól futott. Megérdemelte a győzelmet és boldog vagyok" - nyilatkozta Bowman, aki ismét bebizonyította, hogy Winx nélkül is tud nagyot alkotni.
 
 
 


Ez volt tehát az idei Japan Cup. A felkelő nap országától most egy időre elköszönünk, de a téli szünet előtt még egy nagy ázsiai meeting vár a lóversenyrajongókra.
 
Képek: Japan Horse Racing twitter 
 
Facebook