Tűzijáték előtt tűzijáték

A galoppsport rajongói fájdalommal pillantanak már a naptáraikra. Nem csak az esztendő közeledik a végéhez.

 


A sportág szerelmesei pontosan tudják, hogy egyetlen nagy esemény van hátra az évből: a vasárnapi Turf Világbajnokság. 

A hongkongi versenyüzem azonban egészen parádésén vezeti fel a szuper-vasárnapot. Programok sorával gondoskodnak arról, hogy a lóverseny már a hét folyamán végig jelen legyen az emberek életében. Ehhez természetesen az immár hagyományosnak nevezhető zsokébajnokság járul hozzá leginkább.

A létrehozáskor a cél az volt, hogy a világ 12 legnagyobb versenyét nyerő lovas vizitáljon ezen az eseményen. Mára ez a szándék alábbhagyott, hiszen nem lesz ott Happy Valley-ban Európa két legjobb lovának lovasa, Frankie Dettori.

Azonban ha a névsorra pillantunk máris hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, hiszen tényleg igazi világsztárok vetélkednek majd szerdán az első díjért.

Nézzük: 

Franciaországot a minden rekordot átíró Pierre-Charles Boudot képviseli. Angliát a friss bajnok Silvestre de Sousa. Ausztrál színekben, a világ legirigyeltebb lovasa, és egyben címvédő Hugh Bowman indul. 

  

 

Olaszországból Cristian Demuro, Braziliából Leandro Henrique, Japánból Keita Tosaki, az Egyesült Államokból Flavien Prat érkezik. A hazai színeket négyen képviselik. Joao "Magic" MoreiraZac Purton, Karis Teetan és Derek Leung Ka-chun. Talán két utóbbi aspiráns ismeretlenebb idehaza. Már csak egyvalakiről nem szóltunk: naná, hogy ott lesz a király is. A vasárnap, Japánban idei 21. Gr1-es trófeáját bezsebelő Ryan Moore is. 

A lebonyolítás pofonegyszerű. Mindenki 4 futamban lovagol és az elért pontok alapján hirdetnek győztes. (12-6-4) 

Úgy véljük, ez az az esemény, amihez semmiféle beharangozás nem kell, hiszen ilyen zsoké sztárparádét, még a Breeders' Cup-ban sem láthatunk. Az első bajnoki futam, magyar idő szerint 13:10-kor indul. Jó szórakozást!

Képek: hkjc.com twitter 

 
Facebook