O'Brien csodálatos éve - III. rész

A nyár utolsó és az ősz első nagydíjaival folytatódik a sorozat.

 
 
Winter elszáguld a Glorious Goodwood közönsége előtt
 
Az 1. rész itt, a 2. rész itt olvasható.

Nassau Stakes - Winter

A Royal Ascot után a Glorious Goodwood-on is fenomenális győzelmet aratott O'Brien idei egyik legnagyobb üdvöskéje, mikor első hosszabb távú startjára állva hagyta a mezőnyt. (Ekkor még senki nem sejthette, hogy idén ez volt a szürke kanca utolsó sikere.)
 

 
 
 

Phoenix Stakes - Sioux Nation

Rövidesen a Scat Daddy-ivadék is feliratkozott a (jövőbeli) klasszisok listájára, mikor Gr1-debütálásán eszméletlen küzdelem után vissza tudta verni Beckford támadását, így Curragh gyepén első topsikerét aratta a kétéves mén.
 
 
 
 

Marton Stakes - Hydrangea

Az Irish Champions Weekend-en az utolsó pillanatok egyikében a trófeahalmozó Winter-t a főfutamból a kancák vetélkedésébe íratták át, de még így sem jött neki össze a győzelem, ugyanis egy parázs befutóban az egyetlen olyan O’Brien-kanca a mezőnyben, aki nem nyert még a legfelső szinten, név szerint Hydrangea, letaszította a trónról, megszerezve ezzel eddigi legnagyobb sikerét.
 
 

Moyglare Stud Stakes - Happily

A kétéves kancák összecsapásában is egy szoros befutót, és egy, pontosabban kettő nagy reménységet jegyezhetett O’Brien, mikor a sokáig vezető, szintén a mesternél készülő Magical-t az utolsó vágtaugrásokkal verte meg Happily, aki a szezon hátralevő részében is remekelt (mindezek margójára felkerült egy Breeders’ Cup-fiaskó, de az innen még közel két hónap).
 
 
 
 

Irish St Leger - Order Of St George

A hétvége második napjára is jutott egy siker: az Irish St Leger idősebb lovak számára is nyitott, így a legjobb hosszútávú lovak egymás közt döntötték el a végeredményt. Pontosabban csak egyikük, a szuperklasszis Order Of St George, aki esélyt sem adott ellenfeleinek a célegyenesben, és megszerezte karrierje harmadik Gr1-győzelmét.
 
 
 

St Leger Stakes – Capri

Egy héttel később eme futam brit kiadása is ír sikert hozott. Mivel itt a hagyományokhoz hűen csak háromévesek indulhatnak, a szezon utolsó évjáratversenyének néztünk elébe. A favorizált, Irish Derby-bajnok Capri tisztes küzdelem után megverte legnagyobb kihívóját, a Glorious Goodwood-on brillírozó Stradivarius-t, valamint a nagyot hajrázó Crystal Ocean-t, megszerezve ezzel a Mester 18. Gr1-trófeáját. Ráadásul egészen ezidáig ez volt az egyetlen klasszikus, amiben Ryan Moore nem lovagolt nyerőt – most már teljes a „gyűjtemény” neki is.
 
 

Holnap folytatjuk…

Nyitókép: Sky Sports
 
Facebook