O'Brien csodálatos éve - V. rész

Sorozatunk, és egyben az év zárásaként következzenek azok a győzelmek, melyekre egytől egyig csak egy szót tudunk használni: sporttörténelem.

 
 
A győzelem, amely végleg átírta a lóverseny történelemkönyvét 

Az eddigi részek itt olvashatók: 1. rész2. rész3. rész4. rész
 

British Champions Fillies & Mares Stakes - Hydrangea

Egy győzelem és egy jó második helyezés (az ARC hétvégén) után idén utoljára a Champions Day-en szerepelt az őszre remek formába lendülő Galileo-lány, és hatalmas küzdelem után két hosszal legyőzte Bateel-t a kancák klasszikus távú összecsapásában, mellyel Aidan O'Brien beállította Bobby Frankel 2003-as rekordját.
 
 
 

Racing Post Trophy - Saxon Warrior

A legendaírás a szezon utolsó brit Gr1-jében folytatódott: a legfelső szinten debütáló Saxon Warrior vert helyzetből hozta vissza a győzelmet, ugyanis miután a meglóduló Roaring Lion-t már nyertesnek láthattuk, a barrier mellett visszatámadt, és eszméletlen izgalmak után megőrizte veretlenségét. Ezzel O'Brien már 26-nál tart, megdöntve az évszázados rekordot.
 
 
 

Breeders' Cup Juvenile Turf - Mendelssohn

Néhány közepes futás és egy biztató Gr1-ezüstérem után a tengerentúlra utaztatták, hogy - az egyébként kentuckyi tenyésztésű reménység - a Telivér Világbajnokságon mérettessen meg. Nem hiába, rögtön a nyitófutamon európai győzelemnek örülhettünk, ugyanis a Scat Daddy-ivadék magabiztosan, egy hossz előnnyel galoppozott be a célba.
 
 
 

Hong Kong Vase - Highland Reel

A szezon egyik legkiemelkedőbb O'Brien-győzelme. Nem elég, hogy épp a Royal Ascot óta háttérbe szoruló Highland Reel dicsőült meg Sha Tin gyepén, hogy mindezt egy hihetetlen izgalmakat hozó csata után nyerte a BC Turf-nyertes Talismatic ellen, de ráadásul az elmúlt évek lóversenyzésének egyik legmeghatározóbb szereplője Gr1-győzelemmel búcsúzott, ami egyben már O'Brien 28. csúcskategóriás sikere a szezonban!
 
 

Ezzel mind sorozatunk, mind a 2017-es szezon véget ért. A fantasztikus versenyek és izgalmak után most a lovakhoz hasonlóan a Racing Portal csapata is ideiglenes pihenőre vonul, hogy aztán kipihenten vághassunk neki a következő évnek, mely ki tudja, mit tartogat. Addig is azonban mindenekelőtt szeretnénk megköszönni egész éven át tartó megtisztelő figyelmüket, és kellemes ünnepeket kívánunk Önöknek, kedves olvasóink!
 
Nyitókép: Racing Post
 
Facebook