O'Brien csodálatos éve - II. rész

Sorozatunkban a legnagyobb klasszikus futamok után beköszöntött a nyár...

 
 
Highland Reel és a Royal Ascot meséje. Fotó: Bookies Bets
 
Az 1. rész itt olvasható.

Prince of Wales's Stakes - Highland Reel

A hattyúdalát gyönyörűen eléneklő Highland Reel idei második felsőkategóriás győzelmét aratta a Royal Ascot szerdai főfutamában, ahol akkora ellenfelek várták a startnál, hogy még csak favoritnak sem volt nevezhető a klasszis telivér. Mindez természetesen nem rontotta sem neki, sem Ryan Moore versenyszellemét - ki szerint lova élete legjobbját futotta akkor.
 

 
 
 
Commonwealth Stakes - Caravaggio

A Scat Daddy ivadék utolsó makulátlan pillanatát láthattuk a Royal Ascot "duplájában", (mert tavaly ugyanezen a távon kétévesként is elsöpörte évjárat társait.) Ezt látván már Anglia legjobb sprinterének kiáltották ki, pedig két nagy pofon előtt állt a veretlen hároméves - amely mélyrepülésből csak egy Gr2-es győzelem tudta kihozni.
 
 
 
 

Coronation Stakes - Winter

Egy órán belül Caravaggio győzelme után már Winter lobogtatta a Coolmore és Aidan O'Brien zászlaját, miután a kancák viadalában két istállótársa előtt folytatta trófeahalmozását: zsinróban harmadik mérföldes Gr1-es sikerét aratta a Galileo apaságú kanca.
 
 
 
  
 
Irish Derby - Capri

Az év során szinte csak klasszikusokban bevetett (Galileo apaságú) Capri a szenzációs Cracksman utolsó vereségét okozta az írek derby-jében. Aidan O'Brien idomítottja szinte egy hajszállal kaparintotta meg a kékszalagot, de ritka erős ellenfelekkel szemben kellett helytállnia, így ez kicsit sem vétek.
 
 
 
 

Falmouth Stakes - Roly Poly

A newmarketi évjárat összehasonlító igazi áttörést hozott az egyre javuló Roly Poly-nak (War Front): a sok kilengés után kétszer is helyzett volt a legfelsőbb szinten, de itt jött össze a már szenzációnak tartott kanca első Gr1-es győzelme. Mögötte nem sokkal ráadásul a később Breeders' Cup-győztes Wuheida ért célba.
 
 
 
 
 
Prix Rothschild – Roly Poly

A szárnyakra kapott Roly Poly már Franciaországban folytatta menetelését, és még a hazai fölény és idősebb vetélytársak sem akadályozták második Gr1-es sikerének küzdelmes elérésében. War Front lánya pedig ennyinél még nem állt meg...
 
 
 

Hogy hogyan folytatódott a tikkasztó, Gr1-győzelmekkel teli nyara Aidan O'Brien-nek - no meg a lovainak - az holnap kiderül! Ismét Papp Virág következik.

Nyitókép: Sky Sports
 
Facebook