Az USA bajnokai

franciák után az Államok legjobbjait is bemutatjuk Önöknek.

 
 
Arrogate megnyeri a világ legdrágább versenyének első kiadását 

Félreértés ne essék, nem az Eclipse Awards-ról lesz most szó, ahol a szakmai zsűri és a rajongók együtt választják meg a díjazottakat, hanem a Bloodhorse toplistáit vesszük alapul, melyet a nyereményösszegek alapján állítottak össze - ennek következtében nyert például a lovak között hatalmas előnnyel a világ két legdrágább versenyét (de azokon kívül semmit) megnyerő Arrogate.

Legjobb futtató: Juddmonte Farms

brit farm tengerentúli részlege nem zárt kiemelkedő szezont - legalábbis az Államokban, hiszen Európában Enable hódításának örülhettek -, de a pihenő előtti Arrogate két futással elintézte a sikert a Pegasus World Cup-on és a Dubai World Cup-on (a számok tükrében: a Juddmonte 10,8 millió dolláros össznyereményéből közel 7,5 milliót a szürke szállított). Mögöttük a Godolphin (7 millió) és a Klaravich Stables (5,6 millió) ért még fel a dobogóra.
 
 
 
A szezon egyik legjobb háromévese, Practical Joke 

Legjobb tréner: Chad Brown

A turf királya felért a csúcsra köszönhetően számos jó lovának - csak hogy a legnagyobbakat említsük, Lady Eli és Practical Joke is az ő idomításában áll, de mellettük több kisebb sikert is arattak a trenírozottjai, ezzel 26 milliós össznyereményt összehozva, amit Todd Pletcher (22,3 millió) és Bob Baffert (21 millió) követ.
 

Legjobb zsoké: Jose Ortiz

Akárcsak Brown, ő is annak köszönheti első helyét, hogy több fronton is helyt állt, idei legnagyobb sikereit hosszasan sorolhatnánk, de legyen elég annyi, hogy olyanokat lovagolt győzelemre, mint Tapwrit, Oscar Performance, Paulassilverlining vagy Ascend, és összesen 27 millió dollárt gyűjtött a futtatóknak, amellyel megelőzi Javier Castellano-t (24,8 millió) és bátyját, Irad Ortiz-t (22,8 millió).
 
 
 
 
Képek: America's Best Racing , Coolmore Stud, The Daily Beast
 
Facebook