Lesz-e valaha igazi verseny a Pegasus World Cup-ból?

Jön a semmiből életrehívott milliós verseny második felvonása.

 
 

Már tavaly komoly szkepticizmust váltott ki a szerkesztőség körében a Pegazus Világkupa életre hívása. A történet röviden: az osztrák-kanadai milliárdos, Frank Stronach magáénak akarta tudni a világ ledrágább versenyét, és összeszedett 12 olyan futtatót, aki hajlandó 1 millió dollárt fizetni azért, hogy lova starthoz álljon, a legjobb néhány ló díja pedig ebből a 12 millióból jött ki, tehát Stronach pénztárcája egy centtel sem lett rövidebb, sőt!

Ráadásul az arcátlan pénzhajhászat és a szerintünk indokolatlan médiafelhajtás mellett volt még egy komoly probléma: a mezőny több mint fele olyan közepes képességű telivérekből tevődött össze, akiknek nem csak hogy egy 12 millió dollár (!) összdíjazású versenyben, de még az emiatt eltörölt Donn Handicap-en sem lett volna keresnivalójuk.

Tavaly a Arrogate és California Chrome visszavágóján kívül nem sok pozitívumot tartogatott a futam, és ez a vélemény lefutása után sem változott nagyban. Azóta megnövelték a létszámot, és ezzel együtt az összdíjazást is, ami így már 16 millió dollárt jelent.
 
 
 
 

Egy nagy előrelépés azonban mégis van tavalyhoz képest: a BC Classic közel tripláját fizető futam ezúttal tényleg nívós mezőnyt vonzott be, hasonlót, mint az előbb említett csúcstalálkozó a Telivér Világbajnokságon. Jövő héten érkezünk a hivatalos beharangozóval, így ott róluk majd bővebben is olvashatnak, de csak hogy pár nevet említsünk:

Gun Runner, Stellar Wind, Collected, Sharp Azteca, West Coast, Gunnevera... Nem az elképzelhető legerősebb hatos, de egy biztos: a nézők jól fognak szórakozni a számos klasszis összecsapásán.

Ezzel, ugyan továbbra is főszerepet játszik a pénz és a felhajtás, de a startlista arra enged következtetni, hogy ha nem is idén, de előbb-utóbb a Pegasus World Cup felér a hírnevéhez, és a téli időszak méltó oszlopává válhat a Dubai Világkupa melett.
 
 
Képek: America's Best Racing, The Inquisitr
 
Facebook