Otthon tartották

A Dubai Világkupa Karnevál sorozat második idei versenynapján a Godolphin három győzelmet aratott: a csütörtök délután tartott legfontosabb futamokban.

 
 
 
Már a nap legelső összecsapása megalapozta a versenynap kimenetelét: a UAE 1000 Guineas Trial-ban (1400 m; $100,000) az utolsó kétszáz méter már csak két indulóról szólt, de ketten olyan műsort adtak a nagyérdeműnek, hogy önfeledten tekintettünk el a többi hároméves kancának a leszereplésétől. Rayya és Winter Lightning (Shamardal) csatájából végül utóbbi került ki győztesként, mely az egyetlen Godolphin-siker volt Saeed bin Suroor istállójából.
 
Az eset azért is érdekes, mert Winter Lightning a tavalyi UAE 2000 Guineas és UAE Derby győztes Thunder Snow anyai féltestvére, így az elvárások természetesen magasak irányába.
 
 
 
 
A nap leggazdagabb sprintfutamában 2016. sivatagi sprintbajnokát, Muarrab-ot fosztotta meg a királykék színekben tündöklő Comicas (Disorted Humor) a Dubawi Stakes-ben (Gr3; 1200 m; $175,000) William Buick-kal a hátán. (Decemberben kettejük már találkoztak, akkor pont fordított sorrendben értek célba Meydan-ban.) A Dubawi ötszörös bajnoka, a 12 éves Reynaldothewizard harmadik helyen futott be – a népszerű herélt végső szezonját tapossa.
 
A nap utolsó futamában William Buick újfent egy Charile Appleby által készített indulón, Salsabeel-en adott tökéletes keretet istállójának.
 
Jövő héten a sivatag vissza vár – a UAE 2000 Guineas Trial és Cape Verdi kínálatának legjobb hároméves ménjeivel és idősebb turf kancáival. Tartsanak akkor is velünk!
 
Fotó: livetradingnews.com 
 
Facebook