2017. Eclipse Awards díjazottak

Csütörtökön megválasztották Amerika legjobbjait a floridai Gulfstream Park Eclipse gáláján, ahol aligha történtek meglepetések.

 

 
A 47. Eclipse Awards legragyogóbb díja ahhoz került, akihez kellett: az elmúlt szezonban sorozatban négy Gr1-győzelmet arató Gun Runner lett megkoronázva, mint az Egyesült Államok Év Lova. Candy Ride ötéves fia ma zárja irigylésre méltó karrierjét a Pegasus World Cup-ban ott, ahol tulajdonosai átvehették az Év Lováért (és Év Idősebb Dirt Mén/Heréltjéért) járó szobrocskát.

„Az emlékek, amiket Gun Runner idén adott nekünk, örökre velünk maradnak” – mondta Steve Asmusen, ki idomári karrierje alatt vele együtt három Év Lovat adott az USA-nak. Curlin és Rachel Alexandra elit körébe csatlakozott ezzel Gun Runner.

„Mindig úgy éreztük, hogy egyszer csak beérik… tudva, hogy a családfájának többi tagja idővel javultak, kicsit mi is erre alapoztunk.” – nyilatkozta Ron Winchell társtulajdonos.

Nem volt ez a fellendülés váratlan másoknak sem: már klasszikus évjáratában kitűnt szerkesztőségünknek megbízhatóságával, mikor a média szabályosan keresztülnézett rajta. Egy évre rá pedig már az egész világ ismeri a nevét – mi ez, ha nem „happy end”.

Mint ahogyan Lady Eli-nek is: a frissen nyugdíjazott kanca a laminitisz poklát is megjárta, mégis visszakerült a turf felső osztályába. Első Eclipse díjával, az Év Turf Kancájával olyan dicsőséggel búcsúzik a versenypályától, ahogyan arra érkezett.

„Bámulatos egy ló. Igazi, „egyszer az életben” állat, egy harcos.”
– mondta Jay Hanley, Lady Eli társtulajdonosa.

A többi kategória és díjazottjai:

Év Kétéves Mén/Heréltje: Good Magic
Év Kétéves Kancája: Caledonia Road
Év Hároméves Mén/Heréltje: West Coast
Év Hároméves Kancája: Abel Tasman
Év Idősebb Dirt Kancája: Forever Unbridled
Év Sprinter Mén/Heréltje: Roy H
Év Sprinter Kancája: Unique Bella
Év Turf Mén/Heréltje: World Approval
Év Tulajdonosa: Juddmonte Farms
Év Zsokéja: Jose Ortiz
Év Tanuló Zsokéja: Evin Roman
Év Trénere: Chad Brown

Frank Stronach életműdíjat is kapott a gálán, de ennek eredményét már korábban megválasztották és nyilvánosságra hozták. Stronach már sokadik éve az amerikai galoppsport egyik legnagyobb támogatója és befektetője. Olvasóink is tudják, hogy az ő nevéhez köthető a mai Pegasus World Cup is.

A Racing Portal szerkesztősége szívből gratulál a díjazottaknak!
Káprázatos évet köszönhetünk nekik...
 
Kép: VideoHipico twitter
 
Facebook