Micsoda ló!

Eszméletlen győzelemmel abszolválta utolsó versenyét az Államok királya.

 
 

Másodjára egészen nívós mezőny tevődött össze a Pegasus World Cup-on, arra azonban, hogy egy ausztrál versenyhez hasonló parázs befutót láthatunk öt-hat ló csatájával, csak a második kanyarig volt esély. Az ellenfelek javának sorsa akkor dőlt el, mikor Gun Runner 800 méterrel a vége előtt az élre állt.

Őt West Coast követte, és ketten tisztesen küzdöttek egymással a célegyenesben, de a favorit Gun Runner gyorsabb volt, és végül magabiztosan, két és fél hosszal húzta be pályafutása utolsó futamát. Harmadikként Gunnevera ért célba hosszak tömegével mögöttük.
 
 
 

"Nem köszönünk el egymástól" - nyilatkozta a nyerő trénere, Steve Assmussen. "Amit Gun Runner-től kaptunk, örökké élni fog az emlékeinkben."

Gun Runner, miután bezsebelte az Év Lova címet az Eclipse Awards-on, és most a világ legdrágább versenyének trófeáját is begyűjtötte, tenyészéveit futtatója, a Winchell Thoroughbreds LLC Three Chimneys Farm-ján fogja tölteni.

Reméljük, ebben is akkora sikereket jegyezhet majd az USA királya, amekkorákat a pályán aratott, és kívánunk neki boldog tenyészéveket!
 
Nyitókép: America's Best Racing 
 
Facebook