Chris Waller a halhatatlanok között II.

Folytatjuk a sztártréner bemutatását.

 

 
 
Februárban új tagokkal bővül az új-zélandi Hírességek arcképcsarnoka, többek között Murray Baker-rel, Sir Woolf Fisher-rel és Tod Hewitt-tel, a szerkesztőség körében (is) kiemelkedő jelentőséggel bír Winx és további extraklasszisok trénere, Chris Waller beválasztása, így, amíg a csodaló visszatérésére készül, megragadnánk az alkalmat, hogy felkészítőjét is részletesen bemutassuk Önöknek.
 
Az előző rész itt olvasható. 
 

Triple Honour sikerével azonban nem indult be egy csapásra a szekér. További csúcskategóriás sikereket is jegyzett, de az igazi áttörést a 2010/11-es szezon hozta, mikor megnyerte a Sydney-i trénerek elnökségét.
 
A 2012/13-as szezonban megdöntötte a Sydney-i rekordot, ugyanis is egy versenyév alatt több futamot hódítottak el idomítottjai, mint Tommy Smith-nek és Gai Waterhouse-nak bármelyik idényben.

Lovai közül ekkoriban már sorra kerültek ki a klasszisok, melynek köszönhetően zsinórban hétszer lett New South Wales bajnok trénere. Napjainkra már négy farmot üzemeltet Gold Coast-tól Melbourne-ig, 77 Gr1-győztes idomítottnál tart, a 2015/16-os szezonban pedig 267 győzelmet aratott. Ma 120 ló tartozik a felügyelete alá.

Ez az év egyébként is különleges neki, hiszen ekkor kezdte el igazán szárnyait bontogatni négyéves kancája, a Queensland Oaks-győztes Winx, akiről ekkor még nem sejthette, mekkora klasszisra akadt személyében.
 
 
 
 
Legjobb lova, a csodálatos Winx 
 

Street Cry lánya fantasztikus szezont zárt, így megválasztották az Év Lovának, de a világranglistán is nyolcadik lett első Cox Plate sikerével. Az álom pedig folytatódott: Winx egyszerűen nem tudott veszíteni, ötévesen is uralta a kenguruk földjét; ekkor sokan már a világ legjobb versenylovaként tekintettek rá.

Hatéves szezonjának közepén már zsinórban 22 győzelemnél, triplázott a Cox Plate-ben, második a Longines világranglistán, és hamarosan visszatér az Apollo Stakes-ben. Rövidesen azonban nagy döntés vár a trénerre: évek óta a levegőben lóg, szerepel-e valamikor a csodakanca Ausztrálián kívül. Tavaly az európai rajongók nem túl nagy örömére kihagyták a Royal Ascot-ot, a téma idén azonban újra esedékes. Mi pedig izgatottan várjuk...
 
A 45 éves Waller egy abszolút hallgatag, visszafogott ember, pedig nem csak Winx miatt irigyelt a szakmában, hanem gyönyörű felesége, a volt nemzetközi szupermodell, Stephanie miatt is, akivel két gyermeket nevelnek, azaz a tiniszerelem máig is tart. A versenyeket a klubházban, TV-n követi, mert gyűlöli a tömeget.
 
"Ő nem egy érzelmes ember, hogy őszinte legyek. Az egyetlen alkalom amikor sírni látom, ha győz egy lova. Ez olyan vicces." - mondja felesége.
 
Gratulálunk a kitüntetéséhez, Mr. Waller! 
 
Update: Ma reggelre lett tele a világsajtó Chris Waller közleményével, miszerint a csodakanca Hugh Bowman eltiltása miatt NEM indul a jövő szombati Apollo Stakes-ben. Helyette március 3-án, a Chipping Norton Stakes-ben (Gr1, 1600 m) lesz a szezonpremiere.
 
Képek: theraces.com.au, TDN 
 
Facebook