Tengerentúli turfcsata

A legtöbb amerikai versenyt homokon futják, ma este azonban mégis gyepen rajtol a főfutam.

 
 

A téli szezon egyik legfőbb versenyhelyszíne a floridai Gulfstream Park (itt rendezik többek között a Florida Derby-t és a Pegasus World Cup-ot), és ma is két Graded besorolású versenynek örülhetnek a lóversenyrajongók: a Suwannee River Stakes (Gr3), valamint a pálya nevét viselő Gulfstream Park Turf Handicap is elrajtol.

Utóbbi felsőkategóriás versenyben egy évvel azután, hogy Almanaar új pályarekordot állított be, idén népes, 23 fős mezőny csatázik majd a 300 ezer dolláros fődíj minél nagyobb részéért az 1800 méter gyepen.

Favoritnak az a Heart to Heart tekinthető, aki karrierje során eddig 13 győzelmet ünnepelhetett, és a Gr1-es mérföldes összecsapások állandó résztvevője. Legnagyobb ellenfele Florida királyának, Todd Pletchernek idomítottja lehet, a négyszeres argentín Group nyerő Hi Happy, aki egyelőre az Államokban is megbízhatóan teljesít. 

Chad Brown chilei Kurilov-ja májusban utolsó déli startjára Gr1- es sikert aratott, majd novemberben negyedikként ért célba Aqueduct-ban. Tovább erősíti a mezőnyt One Go All Go, Money Multiplier és March, így minden adott, hogy igazi izgalmas, nemzetközi futamban szurkolhassunk ma éjjel.
 
Kép: twitter
 
Facebook