Nem csillapodik az étvágy

Eszünkben sincs azt állítani, hogy Hartnell jelentéktelen szereplője lenne az ausztrál lóversenysportnak, hiszen a hétéves herélt pályafutása 38 versenyéből 12-őt megnyert, ezekből pedig három a legfelsőbb szintről származik. 

  
 
A klasszis jelzőt minden további nélkül rásüthetjük a fiatal James Cummings idomítottjára,
 
DE mégsem Winx kaliberű ló.
 
Persze van egyáltalán a földkerekségen még egy hozzá fogható? Authorized fia szombaton parádés győzelmet aratott az idény első Gr1-es futamában, a C. F. Orr Stakes-ben, de Cummings annak ellenére nyolcadjára (!) is elindítja Winx ellen (Chipping Norton Stakes, 1600 m, március 3.) hogy hétszer már meg kellett hajoljon a csodakanca előtt. (Négyszer ért célba másodikként, háromszor jobban lemaradva.)
 
Igazuk van. Valóban kicsit viccesnek érzem ezt az egészet. Azzal ugratnak, hogy csak a második helyért megyünk, de kiváló formában van. Miért ne futna? Majd persze minden a versenyben fog kiderülni.” – mondta Cummings.
 
 
 
 
 
A pályán egyébként a megszokott káprázatos befutót láthattuk, de a show-t ellopták az alaposan lemaradók, az olyan bajnokok, mint pl. Tosen Stardom, aki csak a 11. helyen ért célba, vagy a tavalyi Caulfield Guineas győztes Mighty Boss, aki hetedikként.
 
A Godolphin csapat hatalmas napot zárt, ugyanis öt versenyt nyertek Ausztrália-szerte. A legfontosabb természetesen Hartnell sikere volt, de örömmel töltötte el őket Kementari (Lonhro) győzelme az Eskimo Prince Stakes-ben (Gr3) Warwick Farm-on.
 
Kép: Racing Victoria twitter
 
Facebook