Kik lehetnek Derby lovak? 2. rész

Folytatjuk tegnap elkezdett Kentucky Derby korai reménységeinek bemutatását.

 
 
Mourinho (Super Saver)
 
Újabb Bob Baffert idomítás a legígéretesebb fiatal háromévesek között: Mourinho egy Maiden siker utáni két második helyezéssel lépett a Kentucky Derby-hez vezető ösvényre a januári Smarty Jones Stakes-ben Oaklawn Park homokján, ahol könnyű start-cél győzelmet aratott.
 
 
Audible (Into Mischief)
 
 
 
A másik amerikai tréner-mágnás, Todd Pletcher istállójából érkező Audible szintén csak idén lépett rá a Road to the Kentucky Derby-re, mikor ellenfeleit megszégyenítő stílusban galoppozott át a Holy Bull (Gr2) célvonalán.
 
 
Principe Guilherme (Tapit)
 
 
 
Káprázatos győztese élete első versenyének a Kentucky Derby pályáján, az ikonikus Churchill Downs-ban: Steve Asmussen idomítottjának helyi tapasztalata majd’ annyit ér, mint legutóbbi második helyezése a LeComte-ban (Gr3) Instilled Regard mögött. Karrierje első veresége még biztos nem a vég neki.
 
 
Solomini (Curlin)
 
 
 
Baffert egy csiszolatlan gyémántot tart az istállójában: Solomini eredményei papíron közel sem tükrözik igazi képességeit. A legutóbbi harmadik helyezése, a Los Alamitos Futurity (Gr1) igazából egy győzelem volt, de sodródás miatt hátrasorolták McKinzie és Instilled Regard mögé. Fontos megjegyezni, hogy úgy helyezett az ország két prémium kétéves futamában (Breeders’ Cup Juvenile, FrontRunner), hogy vissza-visszatérő láz miatt gyakran maradt ki a tréningből. Háromévesen még nem mutatkozott, de ha kinövi fiatalkori fegyelmezetlenségét, akkor egy olyan ló lesz, akivel számolni kell.
 
 
Firenze Fire (Poseidon’s Warrior)
 
 
 
Jason Servis tréningezettje a legtapasztaltabb eddig a méncsikók között: hétszer láthattuk már pályán Firenze Fire-t, ami alatt kialakult egy nagyon megbízható lónak a képe róla. Ott volt ugyanis Good Magic előtt a Champagne-ben (Gr1) és Avery Island mögött a Withers-ben (Gr3). Tulajdonosai szerint csak akkor siklott ki, mikor a ló „nem érezte magát elég jól”: ilyenkor negyedik a Hopeful-ban köhögéssel és hetedik a BC Juvenile-ben lázzal küszködve. Kérdésünk lenne, hogy akkor miért indították?
 
 
Free Drop Billy (Union Rags)
 
 
 
Dale Romans idomítottja csak egyszer szerepelt rosszabbul, mint második helyezett - akkor viszont csak kilencedikként kullog be a Breeders’ Cup-on célba. A másik oldalon azonban Hopeful (Gr1) dobogós és Breeders’ Futurity (Gr1) győztes. Háromévesen is bemutatkozott már, mikor Avery Island mögött ért célba a Holy Bull-ban.
 
 
Képek: Horse Racing Nation; TDN, Horse Racing Nation, Zayat Stables, Breeders' Cup, Kentucky Derby
 
Facebook