Szenzáció Nelly tiszteletére

Jelzőkkel szinte ki sem fejezhetjük, micsoda fenomenális izgalmakat hozott a Black Caviar Lightning Stakes.

 

Kell több a szenzációhoz, mint egy hatos győzelmi szériában levő sprinter-szuperklasszis, egy Gr1-győztesekkel teletömött mezőny, és Black Caviar, mint a verseny névadója? Aligha. Ennél azonban jóval többet tartogatott.

Ugyanis hiába állt szokása szerint magabiztosan az élre az Everest-győztes Redzel, kívül megrohamozta Redkirk Warrior, ami pedig ezután történt, azt szóban meg sem próbáljuk kifejezni, ugyanis senkinek esélye sem lenne rá...

Ezért vagyunk úgy oda az ausztrál galoppért, ezért nem fogható semmi az ötödik kontinens sprintversenyeihez! Itt bármi megtörténhet, és meg is fog. Ki gondolta volna az utolsó pár szár méter előtt, hogy azután, hogy első Gr1-győzelmük óta (amit szintén közösen szereztek meg tavaly márciusban) a dobogóra is csak egyszer ért fel az a Redkirk Warrior (Notnowcato), akinek jóformán egy éve nem volt győzelmi esélye, most a mindössze 20 éves Regan Bayliss-szel a hátán letaszítja a trónról a sprinterek országának királyát?

De beszéljenek helyettünk a képek:

 

Mindezt azután, hogy Bayliss önszántából egy hónapos szünetet tartott, amelyről most tért csak vissza.

"Azt hittem, kifogyott a taktikákból" - nyilatkozta erről Redkirk Warrior egyik trénere, David Hayes. - "Egy vagyok Regan legnagyobb rajongói közül, és teljes mértékbe támogattam. Úgy éreztem, kicsit elvesztette az útját."

A fantasztikus győzelem nyomán a tréner már a Royal Ascot-ot is felemlegette, mint tervezett úticél: "A Diamond Jubilee Stakes lehet tervben. Még beszélni fogok erről Edmund Lee-vel (tulaj - szerk.) a Newmarket (Stakes) után, de a ló szereti az egyenes pályát, egy őrült klasszis rajta."

Akár indul Ascot-ban, akár nem, egy biztos: Redkirk Warrior és Regan Bayliss még jópár napig az asztrál lóverseny-sajtó főszereplői lesznek hiszen kétség kívül a hónap szenzációját szállították.
 
Nyitókép: racenet.com.au 
 
Facebook