Tripla izgalom

Igazi csemege lesz a hétvége az ausztrál lóverseny szerelmeseinek, ugyanis holnap hajnalban Caulfield három Gr1-es sprintfutammal örvendeztet meg minket.

 
 

Ha sprinter-nagyhatalom, akkor Ausztrália. Azok után, hogy két hete az év első Gr1-futamán izgulhattunk az ötödik kontinensen, amit múlt hétvégén egy szenzációs trónfosztást láthattunk, most teljesedik ki a mesterhármas, ugyanis Caulfield-ben három verseny rajtol el szombaton.

A topfutamok sorát a Futurity Stakes (1400 méter; 500 ezer ausztrál dollár összdíjazás) nyitja 05:25-kor, ahol a kontinens egyik legjobb távspecialistája, Tosen Stardom (a nyitóképen) csatázik majd az elsősorban hosszútávfutó Humidor-ral, aki a Cox Plate-en kis híján elkapta a nagy Winx-t - ráadásul, mint ismert, két hete a C.F. Orr Stakes trófeája is egy maratonista kezében landolt.

Ezt követi 06:05-kor a kétévesek első Gr1-es, egyben egyik legfontosabb csatája, a Blue Diamond Stakes (1200 méter; 1,5 millió ausztrál dollár). Mivel a mezőny még elég tapasztalatlan, a fogadóknak nem lesz könnyű dolguk, de elsősorban az előfutamok győztesei, Written By, Enbihaar és Lady Horseowner, valamint a szintén veretlen, Listed-nyerő Long Leaf tekinthető favoritnak.
 
 
 
A godolphinos Enbihaar és a többi csikó is első Gr1-trófeájára hajt 
 

Utoljára pedig az Oakleigh Plate-ben (1100 méter; 500 ezer ausztrál dollár) izgulhatunk a legfelső szinten 06:45-kor, amely igazi kiegyenlített küzdelmet ígér, ugyanis olyan klasszisokat találunk meg az indulók listáját, mint Russian Revolution, Sheidel vagy Fuhryk, illetve a tavalyi szezon legfőbb kétéves hőseit, She Will Reign-t és Catchy-t.

Érdemes tehát holnap korán kelni, amennyiben azonban mégis kihagynák, hétfőn itt a Racing Porta-on értesülhetnek az eseményekről.
 
Képek: Darren Weir Racing, HorseRacing.com.au
 
Facebook