Sztárbébik

Beköszöntött a tavasz, megszülettek az év első csikói, így most bemutatjuk Önöknek az idei jövevényeket, akikhez tenyésztőik nagy álmokat fűzhetnek.

 
 
Tréve (hihetlenül aranyos) lányával 

A tengerentúlon mondhatni apaként is röpstartot vett a 2016-os Breeders' Cup Mile győztes Tourist, ugyanis a hétéves ménnek idén eddig nem kevesebb, mint öt csikója jött világra a WinStar Farm-on. Elsőként egy pej kanca látott napvilágot a négyszeres Gr1-győztes Skip Away lányától, Blondz Away-től, őt követte további két mén- és két kancacsikó, akik közül legjobb származással az A. P. Indy-vonalú Table Jumper lánya bír.

Tourist apjának, Tiznow-nak is született egy fia Asbeautifulasyou-tól (A.P. Indy), valamint szintén egy-egy utóda különböző kancáktól More Than Ready-nek, Tapit-nak, valamint olyan fiatalkori klasszisoknak, mint RunhappyAnimal KingdomPalace Malice, Super Saver és nem utolsó sorban California Chrome. Apává vált továbbá a "pályakezdő" Exaggerator, és ne felejtsük el, hogy American Pharoah papájának, Pioneerof the Nile-nak is sikeresen világra jött már egy fia.

Európában a reflektorfényt egyértelműen Tréve kedden született kancacsikója bitorolja, akinek apja (akárcsak 2017-es bátyjának) a 2015-ös szezon legjobb kétévese, Shalaa. Az év első sztárjövevénye egyébként Kingman fia volt az egykori Irish 1000 Guineas-negyedik Big Break-től.

A tenyészszezon azonban csak ezután indul be igazán, és olyan klasszis származású csikók érkeznek még tavasszal, mint Beholder, Gentildonna, Zenyatta, Tepin és Untapable leendő utódai. És természetesen erőt és egészséget kívánunk a jövő már megszületett bajnokainak is!
 
Nyitókép: Racing Post 
 
Facebook