Szuper szombat Dubaiban

A Dubai Világkupa éjszakájának legmagasabb presztízsű felkészítő napja következik.

 
 
 
Ma délután kerül megrendezésre a "Super Saturday” Meydan pályáján, turf-re és homokra hívva a Dubai Világkupa Karnevál idei legnagyobb bajnokjelöltjeit. Az elit versenynap legfőbb várományosai a korai karneváli időszak legfényesebb szereplői miatt a Godolphin királykék színét hivatottak viselni annak ellenére, hogy az utóbbi két hétben pont a házigazdák lovai nélkülözték a főfutamokban aratott diadalokat.
 
Fordulhat a kocka a Világkupa Éjszakájának legfőbb előkészítő versenynapján? Talán.
 
A Super Saturday hétfutamos programja kettő Gr1, egy Gr2 és egy Gr3 besorolású versennyel hangolóik a világrengető világkupai viadalokra.
 
Minkét felső-kategóriás mérkőzésben komoly esélyekkel indulnak a házigazdák, hisz a Jebel Hatta-ban (1800 m; $300,000) egy kvartettet indítanak a korábban ausztrál gyepet is szántó Folkswood és a kiváló kanca, Promising Run vezetésével; míg az Al Maktoum Challenge harmadik ágában (2000 m; $400,000) újra megtaláljuk Thunder Snow-t, a tavalyi Derby hősét, és az idei Al Maktoum Challenge kihívások második, majd első helyezettjét. Két istállótársa mellett azonban ott lesz a címvédő Special Fighter is.
 
Az exkluzív hétfutamos versenynap szombat 13:00-kor kezdődik, mikor a nyitófutam startgépéhez állnak a telivérek. Az utolsó mérkőzés, a Dubai City Of Gold (Gr2; 2410 m; $250,000) 16:30-kor rajtol. A versenyeket természetesen élőben követhetik a Dubai Racing csatornán.
 
Nyitókép: @MeydanRacing Twitter
 
Facebook