A Racing Portal legendái - 1. rész

Nagyon sokan olvasták kiváló kolléganőnk, Papp Virág cikkét, amelyben rovatvezetőnk azt boncolgatja: mi választja el az extraklasszis lovat a legendától?

 
 
 
Ebből jött az ötlet, hogy mi is színt valljunk, és közöljük a Racing Portal szerkesztőségének tíz legendás lovát. 
 
Naná, hogy már közöttünk is hatalmas vita alakult ki, így Önöktől sem számítunk másra, csak bírálatokra, számonkérésekre, hogy ez vagy az a kedvenc miért maradt ki. Mert kimaradt. Még minimum 100 nevet szeretnénk látni ezen a listán, de nem lehet. Tíznél húztuk meg a vonalat, így fájó szívvel kellett mindannyiunknak szembesülnie a végeredménnyel. Nem vitás, hogy e sorok szerzőjének listáját Ribot vezeti. Soha nem láttam nála jobb teljesítményt, de mivel a szerkesztőségben totális demokrácia van, meg kellett hajolnom azelőtt, hogy a szavazatok összegzése után nem ő lett lapunk első számú legendája.
 
A listát majd indoklással együtt holnap közöljük, de hogy milyen pokoli kínokat is álltunk ki a készítése közben a teljesség igénye nélkül ideírunk pár nevet, akikre szavaztunk ugyan, de nem jutottak a Top 10-be. Esélyese sem volt odakerülnie Kelso-nak, aki ÖT ÉVEN keresztül volt az Év Lova az USA-ban, a legmagasabbra értékelt Frankel-nek, a veretlen angol hármaskorona bajnoknak, az évszázad lovának is nevezett - és a képen látható -  Bahram-nak, az Amerikában ezt megismétlő, Seattle Slew-nak, a háromszoros Melbourne Cup győztes kancának, Makybe Diva-nak vagy a Grand Slam győztes American Pharaoh-nak. És persze még sok-sok kiválóságnak, hiszen magam vért izzadtam, míg 18-ra szűkítettem a kb. 45 fős listámat, de csak tízet „dobhattam be” a közösbe, ahogyan a többiek is. Ha a legjobbakat hirdetnénk ki közülük talán odaférne valaki, de nem. Itt most másról lesz szó.
 
Mert, ahogyan Virág leírta a "legendasághoz" nem elég a sorozatnyerés. Ahhoz valami több, ahhoz valami más is kell. Valami egészen különleges. Hogy még mi? Reméljük, holnapi listánk alapján kiderül. Ha nem, várjuk hozzászólásaikat Facebook oldalunkon.  Az biztos: többet nem vállalkozunk ilyen embert próbáló feladatra, hiszen majd 200 évet kellett visszalapoznunk emlékezetünkben és a krónikánkban, de remélhetőleg nem okozunk (nagy) csalódást ezzel a sorrenddel. Holnap eljön tehát az igazság pillanata.
 
Bahram képe: wikipédia 
 
Facebook