Fergeteges dupla-duó

Hiába a Super Saturday, a hétvége tényleges fénypontját az ausztrál lósport szállította, ahol két állam két pályáján is 2-2 Gr1-es versenyt futottak a telivérek.

 
 
Az Everest-győztes Redzel újra remekelt 

A reggelt Redzel (Snitzel) nyitotta, aki Randwick gyepén pályarekorddal nyerte a Gr2-es Challenge Stakes-t, ezzel bebizonyítva, nem kiadó még a sprintversenyek királyának trónja. És ha már a sprinterkirályoknál tartunk: Chautauqua Rosehill-ben egy próbafutamban megint nem ugrott ki a rajtgépből, így az ő csillaga valószínűleg leáldozóban van.

Negyedórával később már Flemington rabolta el a figyelmünket, ahol Gr1-nyeretlensége elvesztésének évfordulóján Redkirk Warrior (Notnowcato) Regan Bayliss-szel ismét hatalmasat futott, és közvetlenül a nézők előtt, a korlát mentén galoppozva elkapta Brave Smash-t, ezzel megvédte címét a Newmarket Handicap-ben, és megszerezte harmadik topsikerét.

Két versennyel később már a távfutók csatáztak a szintén királykategóriás Australian Cup-ban, ahol olyan klasszisokat láthattunk, mint Gailo Chop vagy Hartnell, győzelem azonban egyikőjüknek sem jött össze. Nem úgy, mint Redkirk Warrior istállótársának, Harlem-nek (Champs Elysees), aki legjobbját hozta, és zsebre vágta első Gr1-kupáját, ezzel a futtatói szindikátus kimaxolta a flemigtoni főfutamokat.
 
 
 

Ezek közben Royal Randwick-ben is pörögtek az események. Happy Clapper és lovasa, Blake Shinn jókor robbantott, és Teofilo megbízható fia végre győzelmet ünnepelhetett a Canterbury Stakes-ben, majd következett a háromévesek első idei igazán komoly próbatétele, amely egyben a Hármas Korona első ága, a Randwick Guineas.

Szoros küzdelem lehetett volna, ha nincs Kementari (Lonhro), aki meglehetősen magabiztosan verte meg az egymással csatázó Pierata-t, Trapeze Artist-ot és a többieket, és vált a őszi szezon klasszikus versenyeinek egyik favoritjává.
 
Nyitókép: Magic Millions twitter 
 
Facebook