The Championships 2018

Szombaton kezdetét veszi Ausztrália egyik legnagyobb lóversenyünnepe.

 
 
 
Winx, Redzel és még számtalan klasszis - ez a Championships. 

Két szombat, két fergetes versenynap 4-4 Gr1-versennyel.
 
Ezt hozza minden áprilisban Royal Randwick a The Championships keretei közt, mikor a teljes lóversenyvilág az ötödik kontinensre figyel, nem véletlenül.

Ausztráliában rendre hihetetlen versenyfesztiválokat rendeznek.

Gondoljunk csak a Spring Festival-ra, ami heteken keresztül topfutamok sorával kápráztatja el a galoppsport rajongóit: Victoria DerbyMelbourne Cup és még sorolhtnánk... Ennek őszi, talán még magasabb szintű párja a The Championships, mikor összegyűlik a kontinens krémje.

Április 7-én és 14-én nem "csak" számos Gr1-es verseny eredményéért izgulhatunk, hanem láthatjuk, ahogy minden kategóriában megkoronázzák a kenguruk földjének királyait és királynőit.

Sydney-ben a teljes ősz egy fergeteges lóversenyfesztiválnak nevezhető, amely itt éri el csúcspontját. Odaát a szezon ezen szakaszában mindenki oda készül, mindenki topsikerekért hajt, így csak a legjobbak tudnak elsőként elvágtázni a célban a dupla R betű előtt.
 
 
 
 

Itt csatáznak egymással a korán érő kétévesek, itt futják a háromévesek a Derby-t és az Oaks-t, itt rohamoznak a leggyorsabb sprinterek, itt mérik össze kitartásukat a maratonfutók, és persze az egyre javuló középtáv-specialista mezőny is itt mérkőzik meg.

A különböző államok legjobbjai itt játszák le egymás között a kontinens uralmáért zajló fenomenális döntőt.

A Championships név tökéletesen beszédes. Tényleg Ausztrália szuperklasszisainak még egy szinttel nagyobb, nagybetűs Bajnoksága. Ezért tehát szombaton és egy hétre rá minden lóversenyrajongónak kihagyhatatlan a Royal Randwick-i fantasztikum!
 
Képek: Royal Randwick twitter, ATC
 
Facebook