Lóverseny a fények városában

Mint honlapunkon már beszámoltunk róla, elkészült végre a ParisLongchamp.

 
 
 
Az átépítés a Perrault építészeti cég projektje volt. Mintegy 15 000 m3 betont, 550 tonna acélt, 50 km műszaki vezetéket használtak fel, s 700 munkás dolgozott rajta. A ParisLongchamp április 8-án nyitja meg kapuit, s rögtön három kiváló futammal csábítják a nagyérdeműt a kilátogatásra.
 
A 2000 méteres Prix D'Harcourt kiváló felkészülést biztosít az április 29-i Prix Ganay-ra, Európa első Group 1-es összecsapására. A legesélyesebbnek a képen látható, ír tenyésztésű Heshem tekinthető, aki pályafutása nyolc versenyéből hétszer az első két hely valamelyikén ért célba, és másfél hónappal ezelőtt már sikerrel oldott meg egy 1900 méteres feladatot Chantilly homokján. Garlingari és Waldgeist is figyelemre számíthat, bár természetesen pontos indulólistát még nem tudunk.
 
Emellett kettő futamban mérkőznek meg a derbyaspiránsok 1800 méteres távokon a Prix La Force-ban és a Prix Vanteaux-ban. Érdemes lesz figyelni ezt a két futamot, hiszen vélhetően a  francia lóversenyszezon későbbi főszereplőit láthatjuk bennük...
 
...amely Longchampban 34 napos lesz, természetesen élén az 5 millió eurós Prix de l'Arc de Triomphe-fal. De már áprilisban is lesz bőven látnivaló, hiszen, ahogy fentebb jeleztük 29-én rendezik a 600 ezer eurós pénzdíjazású, 2100 méteres Prix Ganay-t méghozzá nagyszabású nyitóünnepség keretein belül. Aki pedig találkozni akar a lóversenyzés királynőjével, Enable-vel, az ki ne hagyja azt a programot.
 
Mindenképpen érdemes kilátogatni a ParisLongchamp-ba (vagy online élőben követni), amely egész évben nyitva tart, nem csak a versenyszezonban és nem csak a lósport rajongóinak kedvéért. Júliusban például a Lollapalooza Paris keretein belül több százezer nézőt várnak a kétnapos megapartyra, aminek sztárfellépője, az idén Rock and Roll Hall of Fame jelölést kapó, ikonikus angol banda, a Depeche Mode lesz, amely nevét éppen egy francia divatmagazinról kapta.
 
Kép: ScoopDyga
 
Facebook