Álmok ösvényén

Mendelssohn elképesztő 18 hosszal nyerte az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett UAE Derbyt.
 
 
 
 

Ez a fantasztikus ló Kentuckyban, a Nancy és Fred Mitchell tulajdonában lévő Clarkland Farmon született. Itt elsőosztályú versenylovak tenyésztésével és értékesítésével foglalkoznak, köztük kétszeres bajnok sprintert, Housebuster-t adta hozzáértésük. 
 
Kiváló származása - apai ágról Scat Daddy, anyairól Leslie's Lady, ki a legendás Beholder-t is adta - és testfelépítése miatt nagy elvárásokkal bocsátották árverésre a csikót, ahol későbbi tulajdonosának, a Michael Tabor, Derrick Smith & Sue Magnier triónak megért 3 millió dollárt, amely a legdrágább egyévessé tette a nyilvános árverésen Észak-Amerikában, 2016-ban. Legutóbbi diadalával a mén hétből négyet megnyert és több mint 1,9 millió dollárt keresett.

Egy álom vált valóra” – mondta Fred Mitchell két nappal az UAE Derby után – „Ő volt a legdrágább egyéves, és kiderült, hogy jó vétel azoknak, akik megvásárolták. Nehéz megmondani, mennyit ér. Ha megáll az USA-ban tenyészménként – és minden jel arra utal, hogy igen – a tenyésztők megnézik őt… ő a tenyésztők álma.
 
 
 
 Párórás csikóként - fotó: Clarkland Farm
 
Fred azt mondja, ha az embereknek tetszik, amit Mendelssohn-ban látnak, akkor tetszeni fog nekik a lehetőség, hogy megvásárolhassák a féltestvérét Keeneland-ben, az árverésen idén szeptemberben. Mitchell-ék úgy tervezik, hogy valamennyi Leslie’s Lady-től származó méncsikót eladnak a jövőben, míg a kancacsikókat megtartják. Jelenleg pedig American Pharoah-tól vemhes.
 

 
 

Mendelssohn nagyobb győzelmei a Breeders’ Cup Juvenile Turf (2017), a Patton Stakes (2018) és az UAE Derby (2018) – a legutóbbi 18 hosszas győzelme favorittá tette őt az idei Kentucky Derbyn, 5 az 1-hez eséllyel. Kíváncsian várjuk, hogyan szerepel majd a jövőben!
 
Írásunk a BloodHorse cikke alapján készült. Kép: Keeneland Sales twitter
 
Facebook