Jön a második felvonás

Úgy véljük erre a kis beharangozóra nem is igazán van szükség. 
 
 

Akit eddig nem kápráztatott el az utánozhatatlan ausztrál lóversenyzés, azt ezután sem fogja. Pedig következik a zárófelvonás, az ausztrál galoppsport nagy szezonfináléja, a The Championships 2.0, olyan versenyekkel, amelyek ismét milliókat vonzanak majd a képernyők elé.
 
A Randwick-i szupernap négy Group 1-es és kettő Group 2-es futamot foglal magába.
 
A csúcspartikban 8 millió dollárt osztanak szét az arra érdemesek között.
 
Nézzük sorban a négy álomösszecsapást. 
 
Magyar idő szerint 6:25-kor indul az Australian Oaks (Gr1, 2400 m, 1m AUD) ahol megkezdődhet a Waller/Bowman duó nagy napja, ugyanis "pártfogoltjuk" Unforgotten a fogadók kedvence jelen pillanatban, de a Vinery Stud Stakes (Gr1) másik két dobogósa, azaz Hiyaam és Aloisia is ott lesz a startgépben.
 
A folytatásban viszont senki nem fog figyelni a többi lóra. Hiába láthatja a nagyérdemű többek között Ausztrália második számú kedvencét, a múlt héten parádés győzelmet arató Happy Clappert, és Gr1-es bajnokok egész sorát, a „Királynő show-ja” vonz majd minden tekintetet. Amennyiben Winx megnyeri idén is a Queen Elizabeth Stakes-t (Gr1, 2000 m) a veretlenségi szériában beéri a most 25-el álló Black Caviar-t. Már senkit nem lep, hogy Winx aktuális futásaival átír valamilyen rekordot. Minden lépését riporterek, TV stábok hada kíséri. A 4 millió dolláros futam startja: 7:05.
 
 
 
 
 
 
7:45-kor a Sydney Cup (Gr1, 2m AUD) 3200 métere vár az aspiránsokra, ahol a Melbourne Cup bajnok Almandin viheti a prímet. Zárásként a legjobb kancákat várja a Legacy Stakes (Gr1, 1600 m, 1m AUD), amely a nap egyik legizgalmasabb befutóját hozhatja el számunkra, mert nincs kiemelkedő favoritja.
 
A 4 Gr1-es futamban jelen állás szerint 59 ló indul, közte Gr1-es bajnokok sora, így ehhez fogható nagy sztárparádét a világ semelyik más pontján nem láthatunk. Ez lesz ugyan a hivatalos, nagy szezonfinálé, de Randwick jövő szombaton, április 21-én még három Gr1-es futamot rendez bónuszként.
 
Képek: thechampionships.com.au és twitter
 
Facebook