Makulátlan „Magnum”

A favorit Magnum Moon megőrizte veretlenségét a hétvégi Arkansas Derby-ben.

 
 
  
 
Malibu Moon fia mindössze negyedszerre állt starthoz múlt szombaton, tehetsége mégis oly nyilvánvaló. Az, hogy elsőként ér célba szinte nem is volt kérdés: végig uralta az Arkansas Derby 1800 méterét. Az már kérdésként merülhetett (volna) fel, megtarthatja-e győzelmét, hiszen egyenes vonalban való haladásról hallani sem akart a célegyenesben. Szorosan a korlát mellől a pálya közepéig tartott kacsázása az élen. Természetesen egy amerikai versenybíró sem fosztaná meg a közönség kedvencét egy ilyen könnyed, öt hosszas diadalától, ki még a kommentátorból is kicsikarta az üvöltve konferálást.
 
Az „Apollo átokkal szennyezett” – azaz kétévesen nem versenyzőként nincs esélye a Kentucky Derby-ben – Magnum Moon feladta a leckét a bukiknak és a játékosainak. A csődör ugyanis nem szűkölködhet képességben - mégis ilyen hibát már a májusi nagy derby-ben nem véthet, ha nyerni szeretne. Todd Pletcher idomítottja ráadásul a pontrendszernek is az élén áll 150 kvalifikációs ponttal úgy, hogy gyakorlatilag a Kentucky Derby napjáig késői csikó lévén be se fogja tölteni harmadik életévét.
 
 
 
 
„Most megmutatta a sokszínűségét. Számos különböző stílusban nyert már futamot, és szerintem ezzel bebizonyította, hogy ő az a fajta ló, akinek nem kell, hogy a verseny ez bizonyos módon legyen lefutva – ellenben ő magának tudja azt alakítani.” – áradozott Pletcher, ki eddig is rekorder volt a millió dolláros Arkansas Derby-ben négy trófeával, de ezt most ötre növelte.
 
Todd Pletcher ezzel talán a legirigyeltebb pozícióban áll, hiszen három állam kisderby-jének a nyertesével érkezik majd Kentucky-ba – bár tudjuk, milyen szerencsétlenül végződött eddig a legtöbb ezen irányú kiruccanása… Ez a Pletcher-kvartett Magnum Moon-nal az élen azonban mindenképp figyelmet fog kívánni.
 
Fotó: @HR_Nation Twitter 
 
Facebook