Guy Wildenstein

Guy Wildenstein (született: 1945. december 19) édesapjához, Daniel Wildensteinhez hasonlóan  egy francia / amerikai üzletember, műkereskedő, versenyló tulajdonos és tenyésztő .  

 

 

 

Családja a német megszállás miatt menekült Franciaországból Amerikába így Guy már New Yorkban született. Édesapja 2001-ben, míg testvére Alec 2008-ban hunyt el, így rá szállt a kb. 5 milliárd dollárra becsült vagyon kezelése. A család olyan lovakkal ért el sikereket, mint pl. az Arlington Million vagy BC Mile nyerő, Steinlen, a képen látható BC Classic nyerő Arcangues, az Arc de Triomphe-ban tavalyig versenyrekordot tartó Peintre Celebre, az öt Gr1-et nyerő Westener vagy éppen napjaink sztárjai Planteur és Beauty Parlour. Az első képen feleségével Kristina Hansson-nal látható.

 

 

Franciaországban 37 lovuk 7 trénernél áll (Elie Lellouche, Alain de Royer Dupré, Mikel Delzangles, Dominique Sepulchre, André Fabre,Guy Henrot, Yan Durepaire) és ahogyan arról a héten már beszámoltunk, Beauty Parlour irányítását Sir Henry Cecilre bízták.

 

 
Facebook