Julie Krone

Julie Krone (született:1963. július 24) a lóversenyzés legnagyobb női alakja. Ő az első nő, aki egy amerikai klasszikust valaha is megnyert, és bekerült a Hírességek Csarnokába.

 

Fotó:  Sports Illustrated

 


 
A michigani születésű Julie Krone kicsi kora óta lovak közelében élt, és profi zsoké szeretett volna lenni. Első győzelmét a floridai Tampa Bay Downs-on aratta 1981. február 12-én. Pár éven belül már közismert személyiség lett. 1993-ban történelmet írt, mikor Colonial Affair-al győzött a Belmont Stakes-ben. Még ebben az évben elnyerte az Év Női Atlétája címet.
 
 
 
Fotó: findagrave.com 
 
 
1999-ben egy időre nyugdíjba vonult, de nem szakadt el a lóversenytől, a TVG Network-nél dolgozott tovább. 2002-ben újra visszatért a versenypályára mint zsoké, de sérülése miatt 4 hónap kimaradt a 2003-as szezonjából. Még ebben az évben a Del Mar zsokélistája élén állt, és ő volt az első nő, aki Breeders’ Cup futamot nyer: Juvenile Fillies – Halfbridled nyergében. Utána újabb sérülés miatt végleg nyugdíjba vonult.
 
Mint minden női zsokénak, neki sem volt könnyű a férfidominanciában előrejutni. Voltak helyzetek, mikor a haját el kellett rejtenie, vagy úgy érezte, az összes zsoké ellene dolgozik. Mindezek ellenére káprázatos karriert futott be 3706 győzelemmel és több, mint 90 millió dollár nyereménnyel.
 
Az America's Best Racing videója Julie Krone-ról itt megtekinthető. 
 
Facebook