Serena's Song

A Lewis család és a Denali ménes a minap jelentette be a 22 éves chapmion kanca, Serena's Song végleges nyugdíjazását.

 
 
Rahy lányát a híres D. Wayne Lukas trenírozta fényes versenykarrierje során, 18 győzelméből 10 a legmagasabb, Gr1 szinten született. Bravúros teljesítményét 1995-ben a Legjobb Hároméves Kanca elismeréssel díjazták az Államokban. Ménesbe vonulásakor, az 1996-os szezon végén ez a ló vezette a mindenkori kereseti listát a közel 3.3 millió dolláros életnyereményével. 

A Hírességek Csarnokába beválasztott kanca a tenyésztésben is jeleskedett. 13 csikójából 12 versenyzett, és közülük 10-ből lett győztes telivér a későbbiekben. Serena's Tune többszörös nagydíj nyerő, Sophisticat Gr1 szinten is győzni tudott, Harlington és Grand Reward Gr2 szintű verseny nyeréséig jutottak el. 
 
 
 

 Serena's Song versenyben. Fotó: Paulick Report
 

A Denali ménesben jelenleg 3 kanca ivadéka áll (köztük egy  Medaglia d'Oro -tól, valamint Serene Melody nevű, Street Cry apaságú lánya Charles LoPresti tréningjében van. 

Serena's Song 22 éves kora ellenére kifogástalan egészségi állapotban van, ám az idei szezon során sajnálatos módon elvetélt, így tulajdonosai a végleges "leszerelése" mellett döntöttek, nagy reményeket fűzve a hagyatékához.
 
Facebook