Smart Strike sincs többé

A laminitis tegnap újabb áldozatot szedett. Nem mást ragadott el az élő legendák sorából, mint az USA kétszeres apamén championja, Smart Strike-ot.

 
 
Smart Strike. Fotó: lanesend.com 
 

A Mr. Prospector apaságú 23 éves sztármént szerdán altatták el otthonában, a Lane's End Farmon. Már versenylóként is jeleskedett, több Gr szintű versenyben győzni tudott. Versenykarrierjének csúcspontja az 1996-os Philip H. Iselin Handicap (Gr1) futamában aratott 2,5 hosszas siker volt. 

Kiemelkedő ménesi teljesítményét 4 Breeders' Cup győztes, 2 klasszikusban első és 113 nagydíjnyerő ivadéka bizonyítja. Csak a legnagyobbakat említve: a kétszeres Év Lova Curlin, Lookin At Lucky, English Channel és My Miss Aurelia.

William S. Farish, a Lane's End Farm tulajdonosa így nyilatkozott a szomorú eset kapcsán: "Nagyon lesújtott bennünket Smart Strike elvesztése. Hosszú évekig az egyik legjelentősebb apaménünk volt, a tenyésztésre gyakorolt hatása még sokáig érződni fog. Köszönöm tenyésztőjének, a Sam-Son Farmnak, hogy nálunk tölthette ménesi karrierjét. Végül köszönet minden tenyésztőnek, aki valaha kancát párosított hozzá."
 
 
 
Legjobb ivadéka, Curlin ma már a tenyésztésben jeleskedik. Fotó: imgkid.com  
 
Facebook