Freddy Head

Vasárnap futották a Prix Jacques Le Marois futamát, így a Hall Of fame rovat keretei között bemutatjuk Önöknek a futam legeredményesebb zsokéját.
 
 
 

Nos, nem titok olvasóink előtt, hogy a legendákat bemutató sorozatok újabb kiadásai előtt természetesen készülnünk kell a bemutatandó személy életrajzából.  Most azonban ez nincs így, ugyanis Freddy Head-ről cikkek sorozatát tudnánk megjelentetni.
 
Egyrészről egy olyan lovas család sarjáról beszélünk, akiket nemrégiben mutattunk beezeken a hasábokon, másrészről pedig Freddy mai napi aktív idomár Franciaországban. A bevezetőnkben olvashatták, hogy ismételt bemutatásának apropója most viszont az, hogy a zsokék táborában ő a csúcstartó a „deuville-i mérföldes szuperparti” történelmében. (Volt olyan esztendő, hogy a Prix Jacques Le Marois ugyanakkora nemzetközi értékeléssel bírt, mint a „nagy ARC”.)
 
 
 
  
Az idén éppen hetven esztendős korszakos legenda hat lova, akikkel győzni tudott itt:

Carabella (1967), Lyphard (1972), Northjet (1981), Miesque (1987, 1988), Hector Protector (1991),
 
de ezek mellett négyszer nyerte meg „az Arc-ot”, nyolcszor (!!!) a Prix Saint-Alary-t, 4-4 alkalommal derbyt és kancadíjat, 14x pedig az 1000 és 2000 Guineas-t együttvéve.

Ezek kizárólag a Franciaországban, lovasként elért sikerei.
 
Írjunk még róla valamit? 
 
A breederscup.com képén Freddy és Miesque, portré: Sky Sports 
 
Facebook