Dylan Thomas

Leporolt Hall Of fame rovatunk aktuális kiadása, a szombati  Irish Champion Stakes-hez kapcsolódik. Bemutatjuk a futam egyetlen kétszeres győztesét.

 
 
 


Nem tudjuk, hogy a wales-i költőről kapta-e nevét a Coolmore birodalom 2003. április 23-án született üdvöskéje, de kétségtelen, hogy karrierje végeztével Danehill fia, minimum olyan ismert volt világszerte, mint általunk feltételezett névadója.  
 
 
 
 
„Csak” harmadik volt ugyan a futamok futamában, de az ír kiadásban már nem talált legyőzőre és káprázatos menetelésbe kezdett.  A zsákba került az Irish Champion Stakes, a Prix Ganay és a „King George” trófeája, majd az ír Champion Stakes újbóli megnyelés után Európa trónjára is felült, hiszen 2007 októberében Youmzain előtt megnyerte a Prix de l'Arc de Triomphe–ot, amely után Európa legjobb lovának, és legjobb idősebb lovának választották. Tenyésztésbe kerülve is tovább örökíti kiváló vérét, már több Group nyerő ivadéka van. Jelen pillanatban a Castle Hyde Stud-ban (Írország) éli boldog életét Dylan Thomas.
 
Foto: goracing.ie 
 
Facebook