Testközelből: Mark Casse

A TDN ezúttal Classic Empire és sok más amerikai klasszis trénerével készített interjút, aki kiskorában apjának köszönhetően szeretett bele a lóversenybe.
 

 
Classic Empire-rel a Breeders' Cup-győzelem után. Fotó: thoroughbredracing.com 

Bővebben...

 
Facebook

Testközelből: Chris Waller

A TDN legújabb interjúalanya a világunk jelenleg egyik legirigyeltebb embere. Következik egy beszélgetés a csodakanca, Winx trénerével.

 
 
Korántsem Winx az egyetlen bajnoka: eddig ugyanis 69 Group 1-es trófeát galoppoztak össze idomítottjai. Fotó: sportingnews.com

Bővebben...

 
Facebook

Testközelből: Graham Motion 2. rész

Folytatjuk tegnap megkezdett interjúnkat.

 
 
Graham Motion és John Velasquez a Royal Ascot-on. Fotó: Zimbio

Bővebben...

 
Facebook

Testközelből: Graham Motion 1. rész

Angliából érkezett, Amerikában robbant be, majd Dubaiban is tarolt. Hallie Hardy beszélgetett a marylandi idomárral.
 

 
Fotó: Thoroughbred Daily News

Bővebben...

 
Facebook

Testközelből: „Magic” Moreira

Nincs olyan, a galoppsportban kicsit is jártas ember, ki nem ismerné Joao Moreira nevét: a brazil lovas miután hazájában nem találta a helyét, Távol-Keleten sikert sikerre halmoz és rekordok sorát döntögeti. Alan Carasso által most jobban megismerhetjük a világ egyik legjobb zsokéját – avagy az embert a zsokédressz alatt.
 

 
 Fotó: TDN

Bővebben...

 
Facebook

Csak átmeneti állapot?

Christiane Head-Maarek. Ki ne ismerné ezt a nevet? Három éven át az irigyelt trénerek táborába tartozott Tréve sikerei kapcsán, azonban e sorok írásakor, még a TOP 100 francia idomár között sem találjuk a nevét, azaz 2016-ban nagyot fordult a világ az egykor ünnepelt trénerasszonnyal. Mi történhetett? Erről faggatta őt a Paris-Turf, amely interjúból most mi is közlünk néhány részletet.

Bővebben...

 
Facebook

A legendák köztünk élnek II.

Folytatjuk beszélgetésünket Szakolyi András lovas edzővel és lótenyésztővel. Előző cikkünkben megtudhattuk, hogy hogyan kezdte el a lovas pályafutását. 

 
 
 
 Bandi bácsi a képen jobbról a negyedik

Bővebben...

 
Facebook

A legendák köztünk élnek I.

Szakolyi a név, amit Magyarországtól Willi Melligerig ismernek.

 
 
 

Bővebben...

 
Facebook

Monty Roberts - Exkluzív interjú

Mint azt a legtöbben tudják, Monty Roberts a nyers, képzetlen lovak teljesen erőszakmentes elindításával foglalkozik a - saját, vadlovakon végzett megfigyelései alapján kifejlesztett - Join Up, vagy magyar nevén Csatlakozásnak hívott módszerrel, melynek során az Equust, azaz a lovak nyelvét használja, ami pedig a testbeszéd általi kommunikáción alapul. A legelső, 1986-os nyilvános bemutatója óta lovak ezreit indította el a módszerével, világhírnévre tett szert, és rengeteg követője akadt. Kiképzési elveit, megfigyeléseit, tapasztalatait és az egész életét eddig 8 könyv megjelentetése által is közkinccsé tette, és az idén 80 éves, fáradhatatlan „suttogó” jelenleg is éppen egy új könyvön dolgozik. Szerkesztőnk a mester szokásos éves németországi munkája során kapott lehetőséget arra, hogy az angol telivérekhez, és a lóversenyzéshez fűződő szoros viszonyáról kérdezze. 

 
 
 
 Az igazi suttogó. Fotó: reiter-pferde.de

Bővebben...

 
Facebook

Nagy Zoltán - Exkluzív interjú II. rész

Folytatjuk a kedden megkezdett Nagy Zoltán-interjút az ausztráliai tapasztalatokról. Íme a második rész!

 

Fotó: Nagy Zoltán saját képei. 

Bővebben...

 
Facebook

Nagy Zoltán - Exkluzív interjú I. rész

Kedves Olvasóink! A következő hasábokon egy olyan interjú első részét olvashatják, amelyben egy külföldre szegődött honfitársunkat, Nagy Zoltán idomárt kérdeztünk meg arról, szakmai szemmel nézve milyen is az élet abban az országban, amelyet mi a versenyzés terén egyértelműen világuralkodónak tartunk. Érdemes, érdekes és hasznos lesz végigolvasni a riport mindkét részét, fogadják szeretettel!

 
 
 
 Fotó: Nagy Zoltán saját képei.

Bővebben...

 
Facebook
További cikkeink...