Párizs hőse megszólal

Zsokéinterjú Andrasch Starkéval. A GaloppOnline.de interjúját Vonczem Gabriella fordította magyarra. 

 
 
 
Foto: Zimbio 
 
 
GaloppOnline.de: Hogy érzi magát az Arc-ban elért győzelem után?
Andrasch Starke: Csodálatosan. Már maga az is különleges dolog, hogy az Arc-ban lovagolhattam. És, hogy ezt a futamot meg is nyertem, az olyan, mint egy álom beteljesülése. 

GaloppOnline.de: Hogyan érezte magát menet közben?
Andrasch Starke: A lovon menet közben végig jó érzés volt. Danedream újra olyan nagy bizalmat közvetített felém. Menet közben nem csináltam mást, minthogy megpróbáltam a mezőnyben jó pozíciót elfoglalni és ott utazni.

GaloppOnline.de: Azután pedig Shareta, az élmezőnyben galoppozó Aga Khankanca mögé helyezkedett, majd rövidesen kivette Danedream-et mögüle.
Andrasch Starke: Amikor „kiraktam”, azonnal gyorsított. Aztán, amikor az élre kerültünk, azt hittem, hogy azonnal „elrepülünk”. Hihetetlen ez a kanca. 

GaloppOnline.de: Megnyerte vele a Berlini Nagydíjat és a Baden-Badeni Nagydíjat. Ezek után milyennek látta a ló esélyét az Arc-ban?
Andrasch Starke: Ahogy Danedream Berlinben és Iffezheimben győzött, azok után az Arc-ban is jó esélyei voltak. Azonban ezúttal új és összességében még jobb ellenfelekkel kellett felvennie a versenyt, úgyhogy óvatosan kellett megítélnünk az esélyeket. Végül ezeket a versenytársakat is egyszerűen állva hagyta a kanca.

GaloppOnline.de: És ha fél évvel ezelőtt valaki ezt megjósolta volna Önnek?
Andrasch Starke: Ha valaki az év elején valaki azt mondta volna, hogy az Arc napján a sajtótájékoztatón úgy fogok rész venni, mint az Arc-győztes zsokéja, akkor biztosan bolondnak tartottam volna.
document.getElementById("9182dbe35n1a718uA0C7AZ4Y").style.display = "none";
 
Facebook