Interjú Peter Schiergennel

Vonczem Gabriella most sem sokat késlekedett, és a győztes lovas  után, most a trénerrel készült interjút is magyarra fordította. Tessék.

 

 
 
 
GaloppOnline.de: Gratulálunk a Prix de l'Arc de Triomphe-ban elért történelmi győzelemhez. Hogy látta a versenyt?
Peter Schiergen: Már akkor jó érzésem volt, amikor a startot követően Andraschnak sikerült Danedreammel jó pozícióba helyezkednie. Aztán annak ellenére, hogy egy kicsit zavarták is, a verseny lefolyása egyértelműen optimális volt a számunkra. Minden nagyon, nagyon könnyen ment.

GaloppOnline.de: Nagyon erősen öntözték a pályát Longchamp-ban. Ön milyen találta a talajt?
Peter Schiergen: Mivel Danedream minden talajon ugyanúgy fut, emiatt nem igazán aggódtam.

GaloppOnline.de: Danedream jól utazó lónak is számít.
Peter Schiergen: Ezen a téren sincsenek vele gondok. Ugyanúgy, ahogy a versenyben is, könnyen kezelhető, egyszerűen mindenben együttműködik.

GaloppOnline.de: Lovasként az Arcban soha sem szállhatott nyeregbe. Mi ennek az oka, amikor Ön a tartja az Európa-rekordot az egy szezonban megszerzett győzelmek száma alapján?
Peter Schiergen: Azt hogy miért nem kaptam lovaglást az Arc-ban, arról az akkori trénereket kellene megkérdezni. Tréningben egyébként készítettem lovakat az Arc-ra, de a versenyben mások ültek rájuk. 

GaloppOnline.de: És ez a mostani győzelem a kárpótlás ezért?
Peter Schiergen: Hát nevezhetjük akár annak is. Mindenesetre csodálatos érzés a Prix de l‘ Arc de Triomphe nyerőjét trenírozni.
 
GaloppOnline.de 
 
Időközben eldőlt, hogy a kanca következő versenye a világ egyik legmagasabb díjazású futama, a Japan Cup lesz. 

 
Facebook