Interjú Mario Hoferrel

Vonczem Gabi a rekkenő kánikulában is vállalta, hogy magyarra fordítja Mario Hofer szavait, aki már Budapesten  is ünnepelhetett (volna) derbygyőzelmet. Következik a GaloppOnline.de interjúja.

 
GaloppOnline.de: Ön már háromszor nyergelt Derby-második telivért. Ez a mostani Derby-győzelem akkor a legnagyobb napja a lóversenysportban? 
Mario Hofer: Igen, természetesen. Amikor két évvel ezelőtt Zazou-val kikaptunk, az igazán fájt. Akkor az utónevezett Buzzword vert meg minket. Ilyenkor arra gondol az ember, hogy vajon mikor kap újra még egy ilyen esélyt? Hogy ez ilyen hamar újra megadatik majd, arra igazán nem gondoltam.

GaloppOnline.de: Számított a győzelemre?
Mario Hofer: Abban hittem, hogy második, harmadik, negyedik lehet a lovam, mert Novellist mögött minden lehetségesnek tűnt. Ráadásul jó formában volt és a legutóbbi, kölni futását nem kell figyelembe venni, mert akkor folyt az orra.

GaloppOnline.de: Igaz az, hogy a tulajdonosa egyáltalán nem akarta elindítani Pastorius-t?
Mario Hofer: Igen, Auersperg herceg felhívott Mallorcáról és nem akarta, hogy Pastorius fusson, mivel a 15-ös startboxot kapta. Elgondolkodtam, hogy akkor most mit is csináljak? Aztán Rüdiger Schmanns-tól elkértem azoknak a Derby-knek a felvételeit, amelyekben a 15-ös boxból indult lovak elöl végeztek. Közöttük találtam Adlerflugot is, akinek a legkülső starthelyről kellett indulnia és így is nyert. Ezt aztán elfaxoltam a hercegnek és valószínűleg elsősorban Adlerflug győzelme hatást gyakorolt a döntésére. Emellett még egyszer nyomatékosan azt javasoltam neki, hogy fusson Pastorius. Egy korábban elért helyezésével engem ugyanis meggyőzött. 
 
 
 
 
 
GaloppOnline.de Számított korábban is arra, hogy Pastorius állni fog? 
Mario Hofer: Én igen, az anyja ugyanis Monsuntól származik, az apja pedig In the Wings-től. Ezen kívül hosszúra is dolgoztam Pastorius-t és nagyon jól ment.

GaloppOnline.de: Milyen utasítást adott a Derby előtt Terry Hellier-nek, a zsokénak?
Mario Hofer: Ez egy kicsit őrült dolog volt. Egyszerűen azt kértem tőle, hogy lovagolja úgy a lovat, ahogy azt a legjobbnak tartja. 
 
GaloppOnline.de: Hol indul Pastorius legközelebb?
Mario Hofer Ezt még nem döntöttük el, de úgy gondolom, hogy a Baden-Badeni Nagydíj kínálkozhat a következő versenyének. Talán ott futunk vele.

 
Facebook