Csak átmeneti állapot?

Christiane Head-Maarek. Ki ne ismerné ezt a nevet? Három éven át az irigyelt trénerek táborába tartozott Tréve sikerei kapcsán, azonban e sorok írásakor, még a TOP 100 francia idomár között sem találjuk a nevét, azaz 2016-ban nagyot fordult a világ az egykor ünnepelt trénerasszonnyal. Mi történhetett? Erről faggatta őt a Paris-Turf, amely interjúból most mi is közlünk néhány részletet.
 
 
CHM: Egyszerű. Több beteg lovam van/volt, mint korábban. Volt, amelyiknek a tüdejével volt baj, volt köztük Lyme-kóros. Nem tehetünk semmit, hiszen ezeknek a lovaknak pihenésre van szükségük. Meg kellett erősítenünk az immunrendszerüket és ezeknek időigényes a gyógyulási folyamata.
 
PT: Hogyan vették észre ezeket a betegségeket? 
CHM: Nehéz volt rátalálni. Nem köhögtek, nem voltak lázasak, csak egyszerűen rosszul mentek. Egyszer. Kétszer. Háromszor. Négyszer. Aztán amikor ötödjére is, akkor nagyon komoly vizsgálatnak vetettük alá őket. A tesztek pedig egy nagyon illékony vírus nyomait mutatták ki a szervezeteikben. Többeknél, a csapat több tagjánál is. Egy hónapra szinte a teljes lóállományt le kellett állítani, ráadásul a legrosszabbkor. 
 
PT: Így pedig nehéz versenyistállót vezetni…
CHM: Igen, ez egy drámai egy edző és talán minden kollégám számára is. Természetesen a lovak értékelése is lejjebb csúszott és az én pozícióm is jelentősen csökkent. Néhány tulajdonossal sem könnyű megértetni, hogy miért nem versenyez pár hónapig a lova, de a ló nem gép. Nekünk kötelességünk mindent megtenni értük.
 
 
 
 
Kép: hippique.blog-pmu.fr
 
 
PT: Az Al Shaqab Racing viszont elvitte a lovait Öntől…
CHM: ..ma sem tudom miért. Remélem, egyszer kiderül. Őszintén szólva, azt gondolom, azért mert nő vagyok. Talán nem szívesen dolgoznak velem. Természetesen tiszteletben tartom a döntésüket, de hogy talán jól dolgozom még, arról Khalid Abdullah vagy Maktoum Al Maktoum sejk bizalma győz meg.
 
PT: Beszéljünk kicsit a jövőről..
CHM: Igaza van. Én mindig pozitívan látom a jövőt. Vannak ígéretes 2 éveseim, pl. Tréve testvére Terre, aki sok hasonlóságot mutat nővéréhez. Ha csak fele olyan képessége van,mint Tréve-nek, már az is jó lenne. (Arról nem beszélt, hogy 2 éves Frankel csikó is áll az istállójában - szerk.)
 
PT: Kevés a francia tulajdonos. Mi ennek az oka Ön szerint?
CHM: A nehéz gazdasági helyzet. Az ÁFA emelés nagyon megdrágította a lóversenyzést és egyértelműen kevesebb a lóvásárlások száma is.
 
Forrás: Paris-Turf
 
Holnap, a deauville-i csúcsfutam, a Prix Jacques Le Marois beharangozójával jövünk.
 
Facebook