Sorozatban kilenc

Folytatja dicsőséges európai hadjáratát a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

 
 
 
Az Aluinvent Miskolc női kosárlabdázói 69-64-re idegenben győzték le a cseh Basketball Nymburk együttesét. A diósgyőriek egyedüli magyar csapatként jutottak tovább a legjobb 16 közé, ahol az oda- és a visszavágón is diadalt arattak a svéd Lulea BBK felett. Mi több, a következő forduló előtt csak a Miskolc vallhatta veretlennek magát a teljes mezőnyt tekintve.

A legjobb nyolc közötti első mérkőzésre Csehországban került sor, ahová több lelkes szurkoló is elkísérte a csapatot. A Nymburk a legjobban lepattanózó csapat az idény során, míg a diósgyőrieknek ez nem erőssége. Annál inkább kimagaslanak pontszerzésben és labdalopásban, amiben ők az elsők. A mérkőzés előtt ezekre lehetett döntő faktorként tekinteni. Szerencsére a magyar lányok más hőfokon égtek, mint a hazaiak, így még a palánkról lecsorgó labdákból is majdnem annyit leszedtek, mint ellenfelük. Emellett sok indításból szerzett kosárral, több mint dupla annyi büntető kiharcolásával, a szokásos szerzett labda mennyiséggel, és egy kiváló záró negyeddel sikerült győzelmet szerezniük, sorozatban immár a kilencediket. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a dobás nem ment jó százalékkal a lányoknak, sőt, a hárompontos vonalon túlról kifejezetten gyengén teljesítettek, akkor bizakodva várhatjuk a miskolci visszavágót, hiszen ettől csak jobb dobóformára lehet számítani. A csapat szurkolói mindig csodálatos hangulatot tudnak varázsolni, így joggal bízhatunk benne, hogy a cseh lábak és kezek a magyarok oroszlánbarlangjában megremegnek majd. Persze a párharc még messze nem dőlt el, ahogy a miskolci tréner Maikel López is óvatosságra intett.
 
 
 

Ha a Miskolc továbbjut, a másik három párharc győztes csapattal együtt egy újabb negyeddöntő kört játszik az Euroligából kiesett négy együttessel kiegészülve.  Már így is szép ez a teljesítmény, de bízunk a hasonló folytatásban. Az eddigi legjobb eredményt elérő magyar csapat az Eurocup történelme során a Szolnoki MÁV Coop aki a 2003-2004-es szezonban a második helyet szerezte meg. Sikerül eljutni odáig a diósgyőrieknek? Bízunk benne! Hajrá, lányok!
 
Kosárlabda női Európa Kupa, negyeddöntő első mérkőzés
Basketball Nymburk – Aluinvent DVTK Miskolc 64-69 (19-19, 8-12, 26-19, 11-19) 
   
 Fotok: www.fibaeurope.com
 
Facebook