Tökéletes 10-es

Nincs megállás! Továbbra is ez a jelszó Miskolcon.

 


Sikerült a miskolci kosaras lányoknak az, amit már előző héten is beharangoztunk. Hazai pályán is legyőzték a cseh Basketball Nymburk csapatát, így 10 mérkőzés után is veretlenek az Eurocupban. A következő fordulóban az Euroligából kiesettekkel kiegészülve játszhatnak a legjobb négy közé jutásért. Az ellenfél kilétére majd a február 11-én Münchenben megrendezésre kerülő sorsolás ad választ.

Ahogy arra számítani lehetett a diósgyőri szurkolók fenomenális hangulatot teremtettek már a mérkőzés legelején. Igaz a csapat is alaposan kitett magáért, hiszen kiválóan céloztak és lendületes játékkal már az első negyedben eldöntötték a lényegi kérdéseket 26-12-re nyerve az első 10 percet. Ebben a játékrészben a hazai csapat négy hárompontost süllyesztett el az ellenfél kosarába. Az első mérkőzésen az egész játékidő alatt jutottak három hárompontosig. Akkor bizakodva tekintettünk előre, hiszen a gyenge dobó forma ellenére is sikerült nyerni. Ezúttal azonban extrán jól teljesítettek, igaz a büntetők terén, még mindig bőven van hova fejlődni.  Fantasztikus teljesítménnyel 44-24-es állással fordultak a csapatok. A második félidőre már mindenki biztos lehetett a Miskolc sikerében. Egy pár perces kosárcsendet leszámítva nem hagyta felzárkózni ellenfelét a magyar csapat. A végeredmény 77-50 lett, a közönség pedig az utolsó percekben állva tapsolt és ünnepelt. A lepattanózást leszámítva, amiben a Nymburk kiemelkedő erőt képvisel, minden statisztikai mutatóban sikerült felülmúlni a cseheket. A teljesség igénye nélkül dupla annyi gólpasszt adtak, több mint dupla annyi labdát szereztek, blokkot adtak és büntetőt harcoltak ki mint a vendégek. Miskolci részről több jó teljesítmény közül ki lehet emelni a 13 ponttal és 11 lepattanóval dupla duplázó (és a képen látható) Alyssia Brewert, és a szintén 13 pontig illetve 4 szerzett labdáig jutó Rasheed Ritát.

Nagy volt a miskolci csarnokban az örömünnep, de nagy lehet minden magyar kosárbarát számára is. Az ellenfél sportszerűen gratulált a kettős győzelemmel kivívott továbbjutáshoz, Daniel Kurucz edző pedig külön kiemelte, remélhetőleg a döntőig jut az Aluinvent Miskolc. Mi is ezért szurkolunk!
 
Csirke Ferenc fiai jól tartották magukat a férfiak bajnoki fordulójának nyitányán, de a hazaiaknál remek egyéni teljesítményeket is felmutató, "légiós trió" (Govens, Pantelic, Kinney) vezetésével, a ZTE végül hozta a kötelező győzelmet.
 

Eurocup negyeddöntő, visszavágó mérkőzés
Aluinvent-DVTK – DSK Basketball Nymburk (cseh) 77-50 (26-12, 18-12, 17-14, 16-12)

A férfi kosárlabda-bajnokság 17. fordulójának nyitómérkőzésén:
Zalakerámia ZTE KK – PVSK-PANNONPOWER 80-71 (23-17, 18-24, 14-21, 25-9)

 

Foto: www.fibaeurope.com

 

 
Facebook