Hangáék vezetnek féltávnál

Ádám vezetésével menetel tovább a Laboral. 

 
 
 
Hanga Ádám csapata a Laboral Kutxa Vitoria bombaformában van 2016-ban. A szezon elején is jól összerakott, versenyképes csapatnak tűntek, de ebben a naptári évben kimondottan szárnyalnak. Legyőzték a Barcelonát, a Real Madridot és a CSZKA Moszkvát is az Euroligában. Valamint a spanyol bajnokságban is sikerült két vállra fektetni a Madridot és az egészen addig veretlen Valenciát is. Ezúttal a német Brose Baskets Bamberg együttesét fogadták és küldték haza egy tekintélyt parancsoló 26 pontos zakóval.

A mérkőzés Hanga Ádám két értékesített büntetőjével kezdődött és innentől kezdve a lefújásig dominálni tudtak a hazaiak. Az első negyedet kiváló védekezéssel és jó dobószázalékkal 26-13 arányban nyerték, megadva ezzel a mérkőzés alaphangját. A Laboral nem csak a mezőnykísérleteinek több mint felét értékesítette, de a hárompontos vonal mögül is 50%-os hatékonysággal dolgozott, míg a vendégek jóval gyengébben dobtak. A spanyol csapatban szinte mindenki kiválóan teljesített, de külön ki kell emelni a Mike James, Ioannis Bourousis párost, akik nagyjából 20 perc játékidő alatt jutottak el 16 illetve 18 pontig. Honfitársunk mutatói a harmadik legjobbak voltak. Makulátlan napot fogott ki mind a tripla, mind a büntetővonal mögül, és így 7 pontot jegyzett. Hat lepattanót szedett, lopott egy labdát, háromszor blokkolta az ellenfél dobáskísérletét és csupán két dobást hibázott el. A mérkőzés egy erődemonstrációval felérő gálává fajult, és 90-64 állásnál kegyelmezett csak a végső dudaszót jelző óra a vendégeknek. Ezzel 5 győzelem és 2 vereség mellet a legjobb 16 csoportköreinek odavágói után vezeti csoportját a Laboral Kutxa. Ahogy a győztes edző, Velimir Perasovic is nyilatkozott, ebben a csoportban még bármi megtörténhet, jó dolog, hogy a visszavágók során négy alkalommal lépnek hazai pályán parkettre és csak háromszor kell utazni, de ez még önmagában nem jelent győzelmet.

Az EuroLiga honlapján ez a kép fogadja a látogatókat, amit mi is megmutatunk nektek.

Itthon azért lassan mindenki barátkozhat a kellemes gondolattal, hogy Európa egyik legkiválóbb együttesének húzóembere magyar játékos. Ha már a magyar vonatkozású kosárlabdát említjük, fontos megjegyezni, hogy a korábban méltatott, veretlenül menetelő Aluinvent Miskolc női kosárlabda csapata a francia Basket Landest kapta ellenfelül az Eurocup negyeddöntőjében. Azt a Basket Landest, akik a diósgyőriek által kiejtett Nymburk csoportjából érkeznek, és akiket a csehek a csoportkörben egyszer sikeresen két vállra fektettek.

Az Euroliga játéknap tovább eredményei: Crvena Zvezda (SRB) – Cedevita Zágráb (CRO) 94-74, Fenerbache Ülker (TUR) – Unicaja Malaga (ESP) 80-59, Khimki Moszkva (RUS) – Real Madrid (ESP) 82-93 
 
Foto: www.euroleague.net 
 
Facebook