Hol a Falco?

Az ősszel szárnyaló szombathelyiek mély gödörben.

 

  

Milossevic és Kovács Ádám  Foto: Kürti János - turfandsports.wordpress.com 

 

Immár 19. fordulójához érkezett a férfi kosárlabdázók bajnoki küzdelemsorozata. A rangadó most Körmendre jutott. Azt a Körmendet ünnepelhette a közel 2000 fős vasi publikum, amely szerdán elsősorban szenzációs védekezést bemutatva vetett véget a soproni dicső menetelésnek. Az öröm azonban nem tartott sokáig, ugyanis egy fordulatos mérkőzésen úgy kaptak ki a tabella élén álló Pakstól Ferencz Csabáék, hogy 63:62-re még ők vezettek az utolsó percben, a vége azonban Kovács Ákos közelije és Dunn két sikeres büntetője után 63:66 lett.  Teo Cizmic szerint a rossz dobószázalék és egy védekezési hiba miatt vesztették el a rangadót.

A Sopron viszont ismét kikapott. Most az egyre jobb Kecskemét verte őket 11 ponttal a hírös városban. Ugye mondanunk sem kell, hogy Karahodzic, Ivosev és Derasimovic triója repítette győzelembe a kecskeméti gárdát?!

Nyolcmeccses vereségszériáját zárta le a Nyíregyháza a Szeged legyőzésével. Krstanovic dupla duplát (és 36-os VAL-t) jegyzett Sitku Ernő csapatában. 

A hétközi fordulóban nem szereplő, és így pihentebb ZTE atomjaira hullatta a teljesen szétesett Falcot, így összecsapásuk szombaton nem szolgált rá a nyugati rangadó jelzőre. A vendégek megdöbbentően indiszponáltak voltak, és mindössze 49 pontot szereztek Egerszegen. Döbbenetes, hogy a bajnokságot 7:1-es mutatóval kezdő Kálmán csapat egyre súlytalanabb (főként) idegenben, és mára csak 10:9 áll a nevük mellett, azaz 3 győzelmük mellett 8 vereséget szenvedtek elazóta.

Jászberényben talán megkezdődött a felzárkózás, de azt nem gondolhatta senki komolyan, hogy Székesfehérváron is nyerni tudnának. Nem is sikerült, hiszen az ALBA ismét 100 felett teljesített, bár az idegenben berámolt berényi 89 pont is megsüvegelendő.

A Szolnok budapesti vendégjátékán mi is ott jártunk Pozderka Ádám szerkesztőtársammal. A közel megtelt „Gabányiban” fergeteges hangulatot teremtett a főként tinikből álló MAFC szurkolótábor. A hazaiak ennek megfelelően feltüzelve is kezdtek és főként Smith, valamint Sihota pontjainak köszönhetően az ötödik percben már 15:4-et mutatott az eredményjelző. Ezt követően megkezdte a zárkózást a bajnok, de az első negyed így is a fővárosiaké lett. (21:19) Mivel a második negyedben, az első pontokat, méghozzá triplát Borisov jegyezte, így az Olaj átvette a vezetést, és a mérkőzés hátralévő részében csak pillanatokra engedte át azt az egyetemistáknak. Nagy különbség nem volt a csapatok között, és végeredményben a MAFC jobban megizzasztotta a sztárgárdát, mint azt előzetesen gondoltuk volna. Ahogyan azt Garai Péter a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, a hosszabb kispad döntött. (Smith 39, míg Sihota 40 percet töltött a parketten. Az új center, Cavell Johnson jó bemutatkozása még várat magára.) 

 

 

Borisov - Foto: Kürti János - turfandsports.wordpress.com 

 

Garai Péter: ,,A meccs elején elkaptunk egy ritmust, elhittük, hogy lehet keresnivalónk. Sokat játszottunk alacsony szerkezetben, ami volt, hogy megzavarta az ellenfelet, de a Szolnok kispadja nagyon hosszú, mi pedig a végére elfáradtunk, nem estek be a tiszta helyzetekből elengedett dobásaink. Örülök, hogy Budapest kosárlabdát szerető közönsége láthatott egy nemzetközi szinten is sikeres csapatot, amelyhez sikerült felnőnünk, s ezen az úton megyünk tovább. Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez.”

Pór Péter: „Rossz ritmusban kezdtük a meccset, de egy időkéréssel sikerült rendezni a sorokat. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, de egy pillanatra sem dőlhettünk hátra, mert a remekül felkészített MAFC minden kis hibánkat kihasználva végig ott lihegett a nyakunkon. Gratulálok ellenfelünknek, sok csapatnak lesznek még nehézségei a MAFC pályáján.” 

Vasárnapra mindösszesen egy mérkőzés marad. Pécsre látogatott a bajnokság legjobb formájában lévő, és sorozatban 4 győzelmet jegyző Kaposvári KK, amely ötösre hizlalta nyerő szériáját, miután tönkreverte a Pécset. Puljko folytatta a triplagyárat, csak most módosított a szokásán. A megszokott 4 helyett, ma 6 triplát süllyesztett el a pécsi gyűrűben.

 

Eredmények:

MARSO Nyíregyháza - Naturtex-SZTE-Szedeák 75-70 (14-16, 22-12, 23-25, 16-17)

MAFC - Szolnoki Olaj KK 69-75 (21-19, 15-18, 22-25, 11-13)

Egis Körmend - Atomerőmű SE 63-66 (10-13, 17-11, 19-19, 17-23)

KTE-Duna Aszfalt - Sopron KC 83-72 (15-16, 32-26, 17-13, 19-17)

TLI-Alba Fehérvár - JP-TOP COP Jászberény 110-89 (27-22, 29-22, 37-13, 17-32)

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Trend Optika KC Szombathely 84-49 (28-15, 23-14, 23-8, 10-12)

PVSK-PANNONPOWER - Kaposvári KK 57-88 (9-25, 18-27, 12-23, 18-13)


 
Facebook