Zalai demonstráció

Oda-vissza verte a Zete a bajnokot.

 

 

Fotó: www.ztekosar.hu 


 
Ma került megrendezésre a szolnokiak Eurocup kötelezettsége miatt korábbról elhalasztott ZTE-Olaj rangadó. Ki tudná feledni, hogy Bencze Tamás csapata ősszel csúnyán megtréfálta a bajnokot, ráadásul a Tiszaligetben? A piros-feketék vélhetően kettős motivációval játszottak. Egyrészről természetesen szeretek volna visszavágni a hazai kudarcért, másrészről mielőbb feledtetnék a vasárnapi kupa csorbát és bizonyítanák: az csak egyszeri kisiklás volt. Érdekes volt elolvasni a vasárnapi finálé után a szaklapok elemzésit. Mindannyian közös nevezőre jutottak: az idehaza évekig verhetetlen Szolnok nemhogy nem emelkedik ki riválisai közül, hanem már csak egy ez 5-6 bajnokesélyes közül. Legtöbben a rossz csapatösszeállításban látják a gyengülést, amiben lehet is valami, hiszen láthattuk a hétvégén: a Körmendet kiváló légiósai emelték a csúcsra, sőt a legjobbjuk még csak nem is játszott. Nem megfeledkezve természetesen ragyogó edzőjükről. Az Olajt azonban kár lenne még temetni, hiszen a kupa mindig egy speciális üzemmód, amikor is egyetlen mérkőzésen áll vagy bukik minden. Márpedig azt még mindig igen nehéz elképzelni, hogy a Szolnokot háromszor tudja valaki legyőzni a rájátszásban. De ne szaladjunk ennyire előre, ma még a bajnokság eddigi legüdébb színfoltja, a kupától már pénteken búcsúzó ZTE várt a Tisza-partiakra.
 
A zalaiak már az első felvonásban biztatóbb játékot mutattak, mint az Olaj, és a második negyed végére pedig már kétszer annyi pontot dobtak, mint a bajnoki címvédő, 40-20-at mutatott az eredményjelző. Ezt követően azonban észbe kapott a Szolnok, 7 pontot faragott hátrányából, de a félidő J. Kinney ziccerével zárult (42-27). Az öltözőből talán mondhatjuk, hogy az Olaj jött ki motiváltabban, hiszen 21-15-re megnyerte a 3. negyedet. Az utolsó etapban azonban ez a lendület alábbhagyott, és az idő fogytával a Zalaegerszeg fényév távolságra került a bajnoktól, 30 ponttal felőrölte a valószínűleg még legutóbbi vereségével küszködő Szolnokot.
 
Mindezek következtében az egész mérkőzésen kiválóan játszó ZTE átvette a gödörből eddig kimászni képtelen Olaj második helyét a magyar bajnokság tabelláján!
 

Eredmény:            

 Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK 84-54 (16-10, 26-17, 15-21, 27-6) 

 

 
Facebook