Megszenvedett a Laboral

 Hanga Ádám továbbra is a húzóemberek között Baskonia-ban.

 
 
 
 
Hanga Ádám csapata, a Laboral Kutxa a Zalgiris Kaunast fogadta, az Euroliga csoportmeccsek 8. körében. A nagy múltú litván Kaunas csupán egy győzelemmel állt a mérkőzés kezdete előtt. Hazai pályán, a nagyszerű formában lévő spanyoloknak ez kimondva kimondatlanul kötelező győzelemnek tűnt. Azonban ez a sport attól olyan izgalmas és szép, hogy teljességgel kiszámíthatatlan. Bármikor okozhat meglepetést, az előzőleg esélytelenebbnek titulált csapat.

A Laboral idén hatalmas skalpokat gyűjtött mind az Euroligában, mind a spanyol bajnokságban, sőt a Király Kupában is csak a Real Madrid állította meg őket. Ezért sokan azt várták, hogy ez egy könnyű hazai siker lesz. Másrészről a játék képét látva tudat alatt bizonyára benne volt a játékosok fejében, hogy ma nem feltétlen kell 100%-ot nyújtani a győzelemhez. Mindezek fényében egy egész izgalmas összecsapást láthattunk, ahol a vendég Kaunas sokáig dominált, sőt az utolsó negyed előtt már 8 ponttal vezetett is. Érett a meglepetés. Egyik csapat sem dobott jól és nem volt a mérkőzésnek hatalmas irama. A spanyolok nem tudtak sokáig kellőképpen felpörögni és többet törődtek néha egymással, mint a mérkőzéssel. A negyedik negyedet azonban domináns,Euroliga esélyeshez méltó játékkal hozták le, így 71-65 arányban sikerült diadalmaskodniuk. Megszenvedtek érte, és egy lépéssel közelebb kerültek a továbbjutáshoz. A siker letéteményesei első sorban a 16 ponttal és 11 lepattanóval dupla duplázó Ioannis Bourousis, és a 17 pontos Darius Adams voltak. Hanga Ádám 7 ponttal,6 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 2 gólpasszal, és 3 kiharcolt faulttal járult hozzá csapata sikeréhez. Annyira nem volt domináns, mint például a Király Kupa során, de így is húzóembernek bizonyult.
 
 
 

Reméljük Ádám és csapata jó formája kitart, hiszen kemény csatákat kell még megvívni a továbbjutáshoz, de a sorsuk teljes mértékben a saját kezükben van, ez pedig erőt adhat a továbbiakban.

További eredmények:

Panathinaikosz (GRE) – Fenerbahce Ülker (TUR) 76-71, Lokomotiv Kubany (RUS) – Cedevita Zagreb (CRO) 87-63, Darüssafaka Dogus (TUR) – Unicaja Malaga (ESP) 78-55, Brose Baskets Bamberg (GER) – Real Madrid (ESP) 86-90, CSZKA Moszkva (RUS) – Himki Moszkva (RUS) 108-98
 
 
Fotok: euroleague.net 
 
Facebook