Fokozódó izgalmak az Euroligában

Közeledik a végjáték a kosárlabda csúcssorozatban.

  
 
 
 
A kosárlabda Euroliga második csoportkörének 9. fordulójánál járunk. Eddig is jobbnál jobb meccsekkel kápráztattak el bennünket Európa topcsapatai, de innentől kezdve április 8-ig, a csoportkör végéig, csak egyre fokozódnak az izgalmak. Hanga Ádám és a Laboral Kutxa kiváló szereplése miatt is egyre érdekesebb minden forduló.

A magyar játékos csapatának csoportja papíron erősebb nyolcas, mint a másik, hiszen itt szerepel még a két moszkvai együttes, a Khimki és a CSKA, illetve a két spanyol gigász, a Barcelona és a Real Madrid. A maradék három csapat pedig a Zalgiris Kaunas, az Olympiakos Piraeus és a Brose Baskets Bamberg. Csupán négyen juthatnak tovább a csoportból, és 5 fordulóval a vége előtt úgy néz ki, ebbe a fent említett két orosz és a három spanyol társaságnak lesz beleszólása. A CSKA Moszkva szerdai győzelmével, 7 győzelemmel és 2 vereséggel vezeti a csoportot. A tavalyi címvédő Real Madridot idegenben sikerült legyőznie 87-96 arányban a parádés játékot produkáló, legfőbb kihívónak számító oroszoknak. A Laboral ma játszik a 3-5-el álló Olympiakosszal, idegenben. A végeredménytől függetlenül minimum másodikak maradnak, hiszen ők 6-2-vel állnak, de fontos lenne számukra a siker, hiszen a következő négy fordulóban élethalál harcot kell vívniuk az orosz és spanyol csapatokkal. Míg a görögöknek egyre kevesebb sansza marad a továbbjutásra, így őket már most is győzelmi kényszer hajtja. Tegnap a Khimki Moszkva orosz földön 75-61-re felülmúlta a Barcelonát így lépéselőnybe kerültek, hiszen a forduló előtt mind a két csapat 4 győzelemmel és 4 vereséggel állt. Jelen pillanatban tehát a Barcelona a kieső 5. helyen tanyázik. Sok van még hátra, megtippelni is nehéz kik hányadik helyen jutnak tovább, de minden bizonnyal egyre kiélezettebb párharcok szemtanúi lehetünk. A másik csoportban az éllovas Fenerbache Istanbul és a Lokomotiv Kuban Krasnodar biztos továbbjutónak tűnik, de a nagyon erős kerettel rendelkező Anadolu Efes Isztanbul például 3 győzelmével jelenleg csak az 5. helyen áll, és egyre nehezebb helyzetbe kerül a továbbjutást tekintve. A rájátszás során majd a két csoportgyőztes a másik csoport 4. helyezettjével találkozik, míg a csoport másodikak a harmadikokkal. A Final Four mezőnyébe ezeknek a párharcoknak a győztese kerül. A két csoportelső legfeljebb csak a döntőben találkozhat.
 
 
 
 
 
A legjobb négy között minden megtörténhet, ott már nehéz top favoritokról beszélni, de jelen állás szerint reális esélye lehet az erős csoportból induló Hanga Ádáméknak odáig eljutni. Mindenesetre ma este 20.45-től (a DIGISport 2-n) élőben szurkolhatunk nekik az Olympiakosz ellen, sőt előtte 18:30-tól megnézhetjük a DVTK-Sopron női magyar kupa döntőt is.
 
Fotók: Euroleague.net 
 
Facebook