Csodatévő Atomváros

A körmendi fordításokat másolta az ASE, aki így továbbra is az egyetlen százszázalékos csapat hazai környezetben.

 
 
 
 
 
Ahogyan szerdai beszámolónkban predesztináltuk, az alapszakasz utolsó öt fordulójában minden megszerzett és elhullajtott pont kiemelt jelentőséggel bír a bajnoki végelszámolásnál.

A Körmend budapesti vendégjátékát mi is a helyszínen tekintettünk meg.  Elsőként az lepett meg bennünket, hogy közel sem volt teltház a nemrégiben átadott Gabányi sportcsarnokban, pedig Körmendről is érkezett kétbusznyi szurkoló.  A hangulat ennek megfelelően parádés volt, de a hazaiak szomorúan néztek a nagyórára, az ugyanis 3 perc után már 11:2-őt mutatott. Nem a MAFC javára. A kupagyőztes azonban nem tudta leszakítani ellenfelét, sőt a 15. percben Kovács Ádám büntetői utána a MAFC-nál volt az előny. A második félidőt megint a vasiak kezdték jobban, de az egyetemvárosiak azonban egy pillanatra sem adták fel, és felváltva vezettek a csapatok. A kupagyőztes azonban hozta a szokásos forgatókönyvét és ismét a negyedik negyedben fordította saját javára a rendkívül fontos mérkőzést. A fővárosiak remekül helytálltak ugyan, de a rövidebb rotáció döntött. Smith pl. annak ellenére pályán maradt, hogy egyszer rosszul ért talajt, de vállalta a folytatást.

Garai Péter, a MAFC edzője: A budapestiek számára a mai mérkőzés egy ünnep volt, hogy vendégül láthattuk a friss kupagyőztest. Örömteli, hogy egy jó meccset tudtunk velük játszani. Sajnos Smith az első félidőben a zsákolást követően a hátára esett, és ez nagyban befolyásolta a mai játékát. A Szeged elleni mérkőzéshez képest, ezért maradt el jelentősen a mai teljesítménye. Misek is beteg, ezért nem játszhatott túl sokat. Ha kicsit jobban dobjuk a triplákat, akkor még akár szorosabb is lehetett volna a mérkőzés a végén.

Teo Cizmic, a Körmend edzője: Mindkét csapat nagyon keményen küzdött a mai napon. Az látszik, hogy a MAFC-nál nagyon jó munkát végeznek. Tudtuk, hogy a céljaink eléréséhez, a legjobb négy közé jutáshoz ezt a mai mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk. A játékosaim jól dolgoztak, örülünk a sikernek.
 
 
 
 
 
 
Hazai pályán csak és kizárólag a listavezető hibátlan, de ma kis híján odalett a veretlenség. A Sopron ugyanis elképesztő, 24 pontos előnnyel térhetett szünetre, de a végén a nagyot hajrázó Paks bírta jobban és maradt makulátlan otthonában. A mérkőzés után Ruják András szavai jutottak eszünkbe, amikor is az elvesztett kupaelődöntő után Andris azt mondta: lassan ez lesz csapatának a védjegye, azaz a jelentős előny elherdálása. Ezek szerint nem sikerül ezt a problémát megoldani a hűség városában.

Ha labdarúgásban lennénk, azt mondhatnánk: hatpontos rangadót bukott el a Nyíregyháza, ugyanis az utolsó Jászberény győzni tudott a nyírségben. Miljan Rakic remekül teljesített régi-új csapatában, sodorva ezzel egyre nagyobb bajba Sitku Ernő fiait.

A tabella alján is fokozódnak tehát az izgalmak, a Szeged ugyanis legyőzte az elmúlt hetekben remekül teljesítő Kaposvárt, akinek ma a hiányzó Puljko, és az „így kieső” triplák nélkül nem volt esélye.

A Kaposvárhoz hasonlóan tartalékosan felálló Pécs sem állított leküzdhetetlen akadályt az újraszervezett Falco számára.

A forduló szuperrangadóján az Olaj egy pontszegény mérkőzésen ismét legyőzte az Albát. Immár harmadjára a szezonban, ideszámítva a magyar Kupa negyeddöntőjében elért sikerüket is. Pedig Branislav Dzunics csapatának sokmozgásos, gyors játéka most sem feküdt igazán a piros-feketéknek, de ennek ellenére a hazaiak végig kontrollálták a mérkőzést, pedig a találkozót a fehérváriak kezdték egy 5:0-s szériával. A gólszegény eredményhez nagyban hozzájárult az összesen 18 (!) kimaradt büntető. Ezzel a sikerrel az Olaj veretlen új vezetőedzője kormányzása alatt.
 
Azon már senki nem lepődött meg, hogy a ZTE folytatta szárnyalást. Most a Kecskemét látta ennek kárát. 
  
Eredmények:

Atomerőmű SE - Sopron KC 72-69 (15-31, 15-23, 15-8, 27-7)
MAFC - Egis Körmend 85-90 (22-26, 23-15, 17-23, 23-26)
MARSO Nyíregyháza - JP-TOP COP Jászberény 69-74 (16-20, 16-17, 19-17, 18-20)
Falco-Trend Optika KC Szombathely - PVSK-PANNONPOWER 86-62 (19-16, 22-12, 23-17, 22-17)
Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK 96-81 (27-20, 28-22, 21-17, 20-22)
Atomerőmű SE - Sopron KC 72-69 (15-31, 15-23, 15-8, 27-7)
Szolnoki Olaj KK - TLI-Alba Fehérvár 68-64 (18-10, 12-20, 16-9, 22-25)
Zalakerámia ZTE KK - KTE-Duna Aszfalt 86-69 (31-14, 17-19, 21-19, 17-17 )

   
Fotók: kosarsport.hu   
 
Facebook