A továbbjutás kapujában Hangáék

 Szépen masírozik a Laboral.
 
 
 
 
 
Matematikailag még nem biztosította be továbbjutását az Euroliga rájátszásába a Laboral Kutxa, Hanga Ádám csapata, de a Khimki Moszkva felett aratott sikerével már annak kapujában van.

A spanyolok félelmetes hangulatú mérkőzésen fogadták orosz riválisukat és egy igazán látványos, remekbeszabott meccsen verték őket 98-83-ra. Az ilyen találkozók miatt lesz az átlagember is a kosárlabda rajongója. Az első negyedet még a vendégek kezdték jobban és meg is nyerték, de ezt követően minden játékrész Laboral fölénnyel zárult. A nagyszünetet követő harmadik etap egészen kiválóra sikerült, Fabien Causeur vezérletével parádéztak Velimir Perasovic tanítványai. A második játékrész egészét tekintve, a kosárlabda minden szegletéből kaptunk egy gyöngyszemet.  Láttunk Darius Adamstől hatalmas zsákolást, Hanga Ádámtól kitűnő ziccert, a csapatoktól jó ütemű indítást, szép gólpasszt, pontos dobásokat, bődületesen nagy blokkot Davis Bertanstól, dudaszóra elengedett „Steph Curry féle”, majd félpályás hárompontost Mike Jamestől, de lehetne még sorolni, ezt egyszerűen nézni kell. Ádám 12 ponttal, 7 lepattanóval, egy gólpasszal és egy blokkal járult hozzá a sikerhez. Faultproblémái ellenére csapata egyik legjobbja volt elöl-hátul. A mérkőzésre jellemző, hogy mind a két csapat 40% fölött dobta a triplát, és csupán két büntetőt hagyott ki. A spanyoloknál pedig öten is tíz pont fölé jutottak. A számok alapján a legértékesebb produkciót újfent a görög óriás Ioannis Bourousis nyújtotta 16 pont, 13 lepattanós, 6 gólpasszal megtoldott dupla-duplájával. A vendégeket elsősorban az NBA-t megjárt Alexey Shved tartotta meccsben.

Győzelmével a Laboral négy fordulóval a csoportkör vége előtt 7-3-ra javította mérlegét, míg a Khimki 5-5-re rontotta sajátját. Ahogy előző héten is megírtuk, fokozódnak az izgalmak, és szerencsére szép kosárlabdát is láthatunk. A német bajnok Bamberg például az utolsó percekben fordított, a görög, Olympiakosszal szemben, egy ponttal nyerve saját közönsége előtt 72-71-re.
 
Eredmények a másik csoportból: 
 
Cedevita Zagreb (CRO) – Unicaja Malaga (ESP) 78-91
Lokomotiv Kubany (RUS) – Fenerbahce Ülker (TUR) 52-55
 
Foto: euroleague.net 
 
 
Facebook