Fiatal lovak Világbajnoksága – Zangersheide

A híres „Z” arénákban, négy magyar lovassal indult szeptember 14-én a Fiatal lovak díjugrató világbajnoksága.

 

A 6 évesek ír győztese Gerard O’Neill és Killossery Kaiden

 

Ezen a tenyészversenyen három kategóriában indulhatnak, a lovak 5-6-7 éves korosztályra vannak szétválogatva. A megmérettetés minőségét jelzi, hogy 600 fő feletti nevezés érkezett. Az az izgalma ennek az évenkénti „találkozónak”, hogy kis tenyésztők reményteljes lovai összemérhetik tudásukat, nagy külföldi ménesek szaporulatával vagy a Global Champions Touron, olimpián látott lovasokkal. 

A hétvége monumentalitását mutatja az is, hogy Zangersheide-i ménesnek a mén kiválasztása is most történik, és a belga nemzeti bajnokság is itt zárul. 

Az 5 évesek 125 cm-es magasságú ugrásokon kell, hogy teljesítsék a négy napos versenyt, a 6 évesek 130 cm-en, a 7 évesek pedig már 140 cm-en.

Magyar vonatkozásban négy lovasunk indult összesen hat lóval. Az idén már többször kék szalaggal díjazott, magyar bajnok és CSIO Budapest Grand Prix győztes ifj. Szabó Gábor és Mráz Tamás, Técsy Attila, Sebők János triója.

 

 

 

 7 évesek 3. napja a versenyben közvetítés

 

A szerdai nap, mint szinte mindenhol a helyszínnel való ismerkedéssel telt, állatorvosi vizsgálat és edzés keretében. Csütörtökön egy hosszúra nyúló nap kezdődött kimondottan korán, hisz volt olyan szám, ami már reggel háromnegyed nyolckor kezdtek. Sajnos a magyar versenyzőink idén nem jutottak el a vasárnapi döntőig, de jövőre újra próbálkozhatnak. 

Meglepően jó párosokat láthattunk a verseny teljes ideje alatt és új sztár lovasok kopogtatnak már a „nagymenők” csapatának ajtaján. Mint például az ír Michael Pender, aki mindösszesen 16 éves és már az 5 évesek kategóriájában a vasárnapi napon a második és harmadik helyet szerezte meg fantasztikusabbnál fantasztikusabb lovaglásokkal. 

Eredmények:

5 éves lovak:

1. Willem Greve (NED) – Garant 

2. Michael Pender (IRL) – Z Seven Caretina

3. Michael Pender (IRL) – Z Seven Canya Dance

6 éves lovak:

1. Gerard O’Neill (IRL) – Killossery Kaiden

2. Julian de Boer (NED) – Fernando V

3. Thierry Goffinet (BEL) – Kannabis van de Bucxtale 

7 éves lovak:

1. Thierry Goffinet (BEL) – Think Twice 111 Z

2. Lorenzo de Luca (ITA) – Jeleena de Muze

3. Luc Steegs (NED) – Everest

Képforrás: www.yourhorse.co.uk videó: FEI TV

 
Facebook