FEI Világkupa döntő 2017

Idén jó eséllyel indulunk mi magyarok is a Világkupára.

 

 

A gyönyörű helyszín ami a lovasokat várja. fotó: Grandprix-Replay

 

 
 
A Fei Világkupa döntőt a 2016-17-es sorozatban az Egyesült Államokbeli Omaha-ban rendezik 2017. március 27 - április 2 között. Most, így félidő tájékán a Közép-Európa déli csoportban a magyar lovasok nagyon jól állnak. Bár csak ketten nyerhetnek indulást egy országból így a magyar zászló színeit képviselni jelenleg Krucsó Szabolcsnak (34 pont), ifj. Szabó Gábornak (33 pont) és Horváth Balázsnak (32 pont) van esélye. A szlovák Robert Bombek 9 ponttal lemaradva áll a negyedik helyen. A közép európai döntőt 2017-ben (is) Varsóban rendezik február 23-26 között. A szabályok szerint innen 10 lovas kvalifikálódhat, de nevező országonként maximum 2 páros.

A nagy európai csoportból, amit a Longines fémjelez, már 15 lovas indulhat. Itt természetesen a legnagyobb nevekkel találkozhatunk: a német Christian Ahlmann vezet 86 ponttal a francia Simon Delestre előtt, akinek 78 pontja van. Érdekesség, hogy itt az első 15-be nem fértek bele olyan nevek, mint Ben Maher (GBR), vagy a 2013-as, 2014-es év Global Champions Tour összetett győztes Scott Brash (GBR).

Észak Amerika is két részre lett osztva, keletre és nyugatra. Itt a két csoportból 7-7 versenyző juthat a döntőbe. A keleti csoportban a 11. helyen található egy számunkra érdekes név, Todd Minikus. Ő lovagolja a magyar sportló tenyésztés egyik alapját adó Con Capilot nevű vesztfáliai mént aki Andirkó Attila (Aranykapu ménes Hajdúböszörmény) tulajdonába volt, majd egy lóárverésen került értékesítésre az Egyesült Államokba.

 

Con Capilot és lovasa Todd Minikus

Con Capilot és lovasa Todd Minikus (USA) fotó: Spruce Meadows 

 

Az eredményeket a továbbiakban nyomon követjük, a varsói versenyről minden nap be fogunk számolni és a döntő összes versenyét is közvetíteni fogjuk.

 
Facebook