Ki lesz a díjugratás legjobbja 2016-ban?

A végéhez közeledik a Global Champions Tour és League sorozat.

 

Al Shaqab lovas centrum 

Al Shaqab lovascentrum fotó: Construction Week Online  

 

November 3-5 a díjugrató sportág fontos dátuma. Ekkor végződik Dohában a 2016. évi Global Champions Tour és League. A nagy hétvége komoly versengést ígér. Az Al Shaqab lovas centrum és fedeztető állomás (arab telivér lovak vannak felállítva itt) gyönyörű, exkluzív hátteret biztosít egy ilyen megmérettetésnek. 

Egyéniben az első három helyezett közel áll egymáshoz. Még bárkiből lehet bajnok a csapatverseny is hasonlóan szoros. Rolf-Göran Bengtsson (SWE) Casall ASK nevű ménjével fantasztikus évet tudhat maga mögött, ha megnyeri a most következő versenyt is, akkor övé a korona, de ott van mögötte a 42 évesen is gyönyörű, Edwina-Tops Alexander (AUS) aki az első, Miamiban rendezett fordulót megnyerte Lintea Tequila nevű kancájával. Majd a harmadik helyen a FEI (Nemzetközi Lovassport Szövetség) ranglistájának az első helyén álló német Christian Ahlmann, aki úgy áll ebben a pozícióban, hogy a Bécsben rendezett Vienna Mastersen meg sem jelent!

 

Gucci 

Edwina-Tops Alexander fotó: Diamond Horse 

 

A csapatok közt a Valkenswaard United együttese helyezkedik el a legelőkelőbb helyen (John Whitaker (UK), Bertram Allen (IRL), Eduardo Menezes (BRA), Emily Moffitt (USA) ), tőlük nem sokkal, mindösszesen 8,5 ponttal lemaradva az Antwerpen Diamonds (Harrie Smolders (NED), Marc Houtzager (NED), Audrey Coulter (USA), Michael Whitaker (UK), Jos Verlooy (BEL)) , majd csak 1,5 pont választja el őket a Monaco Aces-től (Maikel van der Vleuten (NED), Leopold van Asten (NED), Schuyler Riley (USA), Daniel Bluman (COL), Lisa Nooren (NED). 

Még nyitott szinte minden, az eredményeket nyomon követhetjük online a longinestiming.com-on november 3-tól, majd a hétvége végeztével beszámolunk az eredményekről!

 
Facebook